YPJ komutanı Sosin Bîrhat anıldı

Kadın Haberleri —

.

.

  • İşgalci Türk devletinin Til Temir’e yönelik 19 Ağustos günü düzenlediği saldırıda şehit düşen YPJ ve QSD Askeri Konsey Üyesi Sosin Bîrhat, Almanya’nın Bonn kentinde anıldı.

Til Temir’e yönelik işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen YPJ ve QSD Askeri Konsey üyesi Sosin Bîrhat (Sosin Mihemed), Almanya’nın Bonn kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Kongreya Star-Ewrûpa’nın organize ettiği anmaya Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Asya Abdullah, PYD Avrupa Sözcüsü Zozan Derik’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Sosin Bîrhat’ın yaşamına ilişkin sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada konuşan Asya Abdullah, “Sosin arkadaşın şehadeti ve Til Temir’e yapılan saldırıda şehit düşen arkadaşları saygıyla anıyoruz. Kürt halkı, Türk işgalciliğine karşı her gün direniş içerisinde. İşgalci Türk devleti Kürt halkının tüm kazanımlarına saldırıyor ve bu saldırılara karşı da aralıksız bir mücadele yürütülüyor” dedi. Asya Abdullah saldırılara karşı sadece Rojava’da değil, Kürdistan’ın dört bir yanında Kürtlerin direniş halinde olduğunu belirtti.

ANF/BONN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.