YPS, birinci kuruluş yıldönümü vesilesiyle Amed’de gerçekleştirdiği eylemlerde 10 polisin öldürüldüğünü, 17’sinin de yaralandığını duyurdu.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi: 16 Ocak günü saat 16.30’da Amed'in Sur ilçesinde bulunan Dicle Üniversitesi civarında  hareket halindeki çevik kuvvet otobüsüne yönelik eylem, Bager, Zanyar ve Direj adlı üyelerimiz anısına Şehit Delil İntikam Timi tarafından yapıldı. Otobüs büyük oradan imha olurken, 8 polis öldü, 3’ü ağır olmak üzere 8'i de yaralandı. 

Eyleme paralel başka bir kol da takviye için gelen polisleri yakın mesafeden etkili vurdu, hemen ardından gelen PÖH'ler de ikinci kez vurdu. Burada 2 PÖH elemanı ölürken, 8'i de yaralandı.

Aynı saatlerde Sur'da devlete çalışan 2 kamyon durdurularak yakıldı.

14 Ocak’ta ise gece saat 02.00’de Bağlar ilçesi Kaynartepe ve Muradiye mahallesi arasındaki yol üzerinde hareket halinde bulunan 2 PÖH elemanı ve 1 bekçi hedeflenerek vuruldu; 1 PÖH elemanı ve bekçi yaralandı.


 ANF / BEHDİNAN