Yüzde 15’in altı başarasızlıktır

  • Mersin’deki Demokrasiye Çağrı mitinginde konuşan HDP Eşbşkanı Sancar, önümüzdeki seçimlerde yüzde 15’in altında oy almayı başarısızlık sayacaklarını belirterek, ”AKP ile ortağı MHP’yi göndereceğiz. Bu soyguncu, ırkçı, savaşçı, talancı, yalancı iktidarı göndereceğiz” dedi.

 

Meydanlarda, sokaklarda, mahallelerde, tarlalarda, fabrikalarda mücadele ortaklığını kurduklarında artık seçim ittifaklarını uzun uzun konuşmaya gerek kalmayacağını söyleyen HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, ”Mücadelenin her yerindeyiz. Mahallelerde, evlerde, sokaklarda, meydanlarda mücadeleyi büyütüyoruz” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Mithat Sancar, partisinin Mersin’de düzenlediği “Demokrasiye Çağrı” mitingine katıldı. Binlerce kişinin katıldığı miting saygı duruşuyla başladı. Mitinge katılanları Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayan Sancar, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Mitin alanındaki coşkuya dikkati çeken Sancar, “Bu coşkuyu bu heyecanı görünce Saray’dakilerin tir tir titrediğini biliyoruz. Zulme, zorbalığa sömürüye, yoksulluğa, açlığa rağmen heyecanımızdan, umudumuzdan hiçbir şey kaybetmediğimizi görenler kimin nereye yürüdüğünü biliyor. Halklar, HDP’yle birlikte bu iktidarı göndermeye ve bu bozuk, sömürü, yalan, talan düzeni değiştirmeye geliyor. Bizler geliyoruz bizler” diye seslendi.

Sokak sokak mücadele

 İktidarı istifaya çağıran ve derhal seçim talebini yineleyen Sancar, “Bu iktidar hemen şimdi istifa etmelidir. Erken seçim ya da derhal seçim kararı almalıdır. Buyursunlar getirsinler sandığı halktan alsınlar cevabı. Bizim seçim hazırlığımız gördüğünüz gibi her an vardır. Mücadelenin her yerindeyiz. Mahallelerde, evlerde, sokaklarda, meydanlarda mücadeleyi büyütüyoruz. Baskıları, zulümleri, davaları, baskınları, bizi yıldırmıyor, yıldıramıyor, yıldıramayacak” şeklinde konuştu.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Mithat Sancar

Düzeni biz değiştireceğiz

 Sancar, sözlerine şöyle devam etti: “HDP halkların ortak evi, birleşik iradesi, geleceğinin güvencesidir. Biz değiştireceğiz bu bozuk düzeni. Bu otoriter, sömürücü, zulüm düzenini ancak biz değiştirebiliriz. Mücadelemizde karalı, inatçı ve ısrarcıyız. Büyük bir irade ve sabrımız var. Bu sabır, onların yüreğine korku salıyor.

Ekmeğimiz de gasp ediliyor

Son birkaç haftada hepimizin sofrası daha da küçüldü. Ekmeğimiz de gasp ediliyor. Birkaç kuruş daha ucuza ekmek almak için insanlar saatlerce kuyrukta bekliyor. Kuru ekmeğe muhtaç ettiler. Kaynak varama saraya, israfa, ranta, savaşa gidiyor. Kürt sorununda yıllardır izlediklerini güvenlikçi militarist politikalarla bu ülkenin kaynaklarını savaşta heba ediyorlar. Ekonomi, aynı zamanda barış, demokrasi ve özgürlük meselesidir. Bunları hepsi ayaklar altına alınırsa adalet olmaz. dolayısıyla ekonomide de olmaz. Savaş politikasından umulan faydalar, bu ülkeyi her gün daha fazla yoksullaştırıyor. 

Çözüm irademiz var 

Bizim çözüm önerilerimiz, hayata geçirecek birikimimiz ve irademiz var. Barışı getirmeye kararlıyız. Kürt sorununda demokratik çözümü getireceğiz. İşte barışı, demokratik çözümü getirdiğimizde bu talan düzeninin temelini yok edeceğiz. Önümüzdeki seçimlerde yüzde 15’in altında oy alırsak başarısız sayacağız kendimizi. Hedefimiz yüzde 15’ten yukarıdır. Önce meydanlarda, sokaklarda, mahallelerde, halkın, emekçilerin, yoksulların yaşadığı her yerde tarlada, fabrikada mücadele ortaklığını kurmak zorundayız. İşte bunu sağladığımızda artık seçim ittifaklarını uzun uzun konuşmaya gerek kalmayacak. AKP ile ortağı MHP’yi göndereceğiz. Bu soyguncu, ırkçı, savaşçı, talancı, yalancı iktidarı göndereceğiz.” 

Sancar’ın konuşmasının ardından sanatçı Xecê sahne aldı. Miting, şarkılar, halaylar eşliğinde son buldu.  MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.