Yüzlerce çocuğun yüzü güldü 

Kadın Haberleri —

  • Almanya’da çocuklar için toplanan yardımlar Mexmûr ve Şengalli çocuklara ulaştırıldı. Mexmûr Kampı’nda 4 ilkokul ve 5 ana okuluna toplam 755, Êzîdîlerin yaşadığı Aşitî Kampı’na ise 100 çanta ulaştırıldı. 

MURAT MANG / HERFORD

“Bir Gülücük Hediye Ver” kampanyası kapsamında toplanan hediyeler, Mexmûr ve Şengalli çocukların yüzünü güldürdü. 

Almanya’da faaliyet gösteren Kürdistan’a Barış ve Umut İnisiyatifi’nin (KBUİ), zor şartlar altında yaşayan Mexmûr ve Şengalli çocuklarla dayanışma amacıyla 1 Kasım 2021’de başlattığı “Bir Gülücük Hediye Ver” kampanyası 12 Aralık 2021’de sona erdi. Kampanya kapsamında toplanan hediyeler geçen süre zarfında yerine ulaştırılarak çocuklara dağıtıldı. Gönderilen çantalar, kırtasiye malzemeleri, diş macunu, diş fırçası, çikolata, yara kremi ve kışlık giysilerle dolduruldu. Çantalarını alan çocukların mutluluğu çekilen fotoğraf karelerine de yansıdı. 

855 çanta ulaştırıldı

Konuya ilişkin bilgi veren KBUI Sözcüsü Emine Gözen, Mexmûr Kampı’nda 4 ilkokul ve 5 ana okuluna toplam 755 hediye çantasının dağıtıldığını söyledi. Şengal’e gönderdikleri hediyelerin olumsuz koşular nedeniyle yerine ulaşamadığını dile getiren Gözen, bunun yerine Şengalli 180 ailenin yaşadığı Silêmanî’deki Aşitî Kampı’da hediyelerini dağıttıklarını söyledi. 

Okullar ve kampa dağıtıldı 

Gözen, “165 çanta Şehid Mehmet Karasungur İlkokulu'na, 170 çanta Şehid Salih Kandal İlkokulu'na, 105 çanta Ş. Mehmed Kurt İlkokulu'na, 140 çanta Ş. Dr. M. Nuri Dersimi İlkokulu'na dağıtıldı. Ayrıca Şehid Nujîn, Şehid Mizgin, Şehid Evin, Şehid Kamuran, Şehid Çiçek Ana okullarına toplam 175 çocuğa çanta dağıtıldı. Silêmanî’de (Süleymaniye) bulunan ve Êzîdî halkımızın yaşadığı Aşitî Kampı’na ise 100 çanta dağıtıldı” dedi. 

Çocuklar için moral kaynağı oldu 

Telefon üzerinden görüştüğümüz Mexmûr Kampı’ndan Şehid Koçerin Lisesi/Amedîye öğretmenlerinden Delil Tok, hediyelerin çocukları mutlu ettiğini ve onlara moral verdiğini belirtti. Ambargo altında yaşamak zorunda bırakıldıklarına vurgu yapan Delil öğretmen, “Kampın ambargo altında olması tüm yaşamı olduğu gibi eğitimi de etkiliyor. Burada bir anlamda açık cezaevi tarzında yaşıyoruz. Böyle bir atmosferde çocuklar için gönderilen hediyeler büyük moral kaynağı” diye konuştu. 

Aşitî Kampı’na da ulaştırıldı

Hediyelerin dağıtıldığı bir diğer yer ise Êzîdîlerin yaşadığı Aşitî Kampı. Silêmanî’de bulunan kampta 180 aile yaşıyor. Aşitî Kampı’nda hediye dağıtımının organizasyonunda yer alan Kawa Êzîdî, kampın dışında Bazîyan, Tassuca, Kenekawa bölgelerindeki ihtiyacı olan Êzîdî aileleri de çağırarak hediye dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti. Kawa Êzîdî, “Süleymaniye’de 400 Êzîdî aile var. Fakat durumu en kötü olanlar kampta olanlardır. Kısa bir süre önce de giysi malzemeleri gelmişti. Bu malzemeleri de 120 aileye dağıttık.” Kawa Êzîdî, çocukların yaşadığı mutluluğun görülmeye değer olduğunu vurguladı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.