Zaferden başka yol tanımıyoruz

Kadın Haberleri —

.

.

  • “YJA Star güçleri olarak görevimiz, direnişi 2022’de zafere taşımaktır” diyen YJA Star Komuta Konseyi, zaferden başka bir yol tanımadıklarını belirtti. 

YJA Star Komuta Konseyi, Türk devletinin imha konseptinin devam ettiği bir süreçte toplandı. 2021 yılı içerisinde yürütülen ideolojik, siyasi, askeri, örgütsel ve pratik çalışmalar gündemiyle yapılan toplantıda, yeniden yapılanma, taktik ve komuta tarzı ele alındı. Toplantıya ilişkin Komuta Konseyi tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: YJA Star Komuta Konseyi toplantımızın aldığı kararlar ve gerçekleştirdiği planlamaların, başta Kürdistan olmak üzere tüm halklar ve kadınlar için 21. yüzyıl kadın gerillacılığını ve taktiklerini Devrimci Halk Savaşı Stratejisi doğrultusunda geliştirmede güçlü bir perspektif olacağına inanıyoruz. YJA Star Komuta Konseyi olarak bu inançla 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyor, tüm kadınları meydanlara çıkmaya çağırıyor, bundan sonraki tüm günlerin özgür ve kadınlı günler olmasını diliyor, ‘kadın direnişi faşizmi yıkacaktır’ diyoruz.

‘Önderliksiz PKK, PKK’siz Kürt’ hedefi

Türk devletinin saldırılarına da değinilen açıklamada Komuta Konseyi şöyle dedi: Düşmanın, Önderliğimize ve Hareketimize yönelik olarak geliştirdiği imha konsepti, ülkemiz Kürdistan’a yönelttiği işgal saldırıları, halkımıza dayattığı soykırım siyaseti, uluslararası komplonun devamı olarak yıl içinde en faşist, ahlaksız, gerici ve saldırgan bir zihniyetle devam etmiştir. Bu konsept, bir yandan Önderliksiz PKK, PKK’siz Kürt yaratmaya çalışmış, yumuşak güç politikaları temelinde PKK’yi marjinalleştirme ve ideolojik-felsefi doğrultusunu kaybettirerek sisteme entegre etme amacını gütmüştür. 

Kürdistan’ın bir bütünen işgal edilmek istendiğine dikkat çekilen açıklamada, Garê Direnişi’nin Türk devletinin heveslerini gırtlağına dizdiği belirtildi. 

“Garê’deki Siyanê Zaferi, PKK’nin tarihi direniş geleneğine yakışır bir direniş olmuş, düşmanda siyasi ve askeri kırılma yaratmış” denilen açıklamda, Avaşin, Zap ve Metina direnişlerinin yarattığı  “fedai Apocu ruh”a dikkat çekilmiştir.

Başarının sırrı; Kadın Kurtuluş İdeolojis’inde

Tarihsel süreçlerde ortaya çıkan kadının özgürlük iddiasındaki ısrarlı, iradeli duruşu, yurtseverlik özü, özgür yaşama bağlılığının da ortaya konulduğu açıklamada, “2021’de Avaşîn, Zap, Zendûra, Botan, Dersim, Şengal ve Rojava’da sadece TC ordu güçlerine karşı değil, NATO ordularına, KDP-TC iş birliği çerçevesinde Demokratik Ulus çözümüne karşı olan tüm emperyalist, gerici, ırkçı ve faşist güçlere karşı direnilmiştir” denilerek, demokratik modernite özgür kadın gerillacılığında derinleşmenin zaferi getireceği vurgulandı.

YJA-STAR Komuta Konseyi,“Başarının sırrı; Kadın kurtuluş İdeolojisi’nde, partileşmede ve gerillacılıkta yetkinleşme ve profesyonelleşmedir” dedi. 

Her alan direniş içerisinde olmuştur

Kadınlar yaşamın her alanında direniş halinde olmuştur

Kapitalizmin yaşadığı yapısal krizin en çok kadını, doğayı ve toplumu vurduğu belirtilen açıklamada şunlar vurgulandı: “Tecavüz, taciz, şiddet, katliam gibi özel savaşın birer parçası olan politikalar ve faşist erkek egemen zihniyetin uygulamaları kadını adeta nefessiz bırakmıştır. Buna karşın Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü Toplum Paradigması ekseninde kadın aklı ve öz iradesiyle kadının öz savunması geliştirilmiş, ‘Dem Dema Azadiyê Ye’ ve ‘Kadın kırımına karşı özgür toplumu savunma zamanı’’ kampanyaları kadınlar öncülüğünde sahiplenilmiş, erkek aklının faşizan, tecavüzcü ve saldırgan zihniyetine karşı yaşamın her alanında direniş içerisinde olunmuştur. 2021 yılı direnişinden kazanılan tecrübeler kendi kadın komuta ve öncü gücünü de açığa çıkarmış, başta Şilan Goyi arkadaş olmak üzere Nûjîn Êrs, Nûjîn Koçer, Nûda Sason, Sosin Birhat, Hilal Goran, Hîra Gabar, Canda, Delîla ve Sozdar Qamişlo arkadaşlar dönemin öncü komutanları olarak tarihe geçmişlerdir. Kadın aklı ve özsavunmasında gelişen direnişler Önderlik ve halk üzerindeki mutlak tecrit ve saldırılara en anlamlı ve etkili cevap olmuştur.

“2021 yılı direnerek zafere gidileceğini ispatlamıştır” denilen açıklamada, Komuta Konseyi son olarak şunları kaydetti: 21. yüzyılın kadın özgürlük yüzyılı ve devriminin kadın devrimi olacağı inancıyla direnen tüm kadınları ve halkları selamlıyor, YJA Star Komuta Konseyi olarak zaferden başka bir yol tanımadığımızı belirtiyoruz.

ANF / BEHDİNAN  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.