Zafere götürmek zorundayız

YJA Star gerillası Delal Nûda Avet

YJA Star gerillası Delal Nûda Avet

  • YJA Star gerillası Delal Nûda Avet, Şikefta Birîndara’daki direnişin 7. gününde, gerillanın hazırlığına ve zafer hedefine işaret ederek, Kürt halkın gerçekliği için direndiklerini ve bu direnişi de zafere götürmek zorunda olduklarını vurguladı. 

YJA Star gerillası Delal Nûda Avet, Şikefta Birîndara’daki direnişin 7. gününde, yoğun hava saldırıları altında savaşın seyrini, düşmanın saldırı tarzını ve gerillanın duruşunu ANF'ye anlattı: "Şu an Şikefta Birîndara’da mevzii tutmaktayız. Sizlerin de bildiği gibi 14 Nisan’da başlayan yoğun hava bombardımanıyla birlikte 17 Nisan’da havadan ve karadan saldırılar gelişti. Düşmanın, indirme yapmasına izin vermiyoruz. Karadan saldırılar da çok fazla oluyor. Düşman hatlarına, Xeregol hattına yakın olduğumuz için yoğunlukla karadan geliyorlar. Bugün 23 Nisan, geçen sene yine Medya Savunma Alanları’nda başlayan işgal saldırısının yıl dönümü.

O başarıyı da tekrar kendimize bir çizgi olarak görüyoruz. Ne olursa olsun direnişten öte zafere doğru yürüyoruz. Bu kadar yoğun saldırı, düşmanın bu kadar yoğun bir şekilde her yerden; havadan, karadan saldırmasının tek nedeni var; kendisi de biliyor artık, bu bir son hattır, son çizgidir ve biz sonuna kadar bu çizgiyi götüreceğiz, başarıya ulaştıracağız. Bu düşmanın tek korkusudur. Bunu somut olarak bize gösteriyor.

Aramızda 300-400 metre var

Şu an içinde bulunduğumuz mevzi düşmanın yukarısında konumlandığımız mevzidir. Ortalama 300-400 metre var aramızda. Hiç hareket etmiyorlar, hareket etmelerini çok bekliyoruz, çok istiyoruz fakat hiç hareket etmiyorlar. Bir sürüngen gibi sadece kafalarını kaldırıp indiriyorlar. 

Heval Cumali’nin perspektiflerini esas almaya çalışıyoruz. Heval Cumali ve onunla birlikte direnen tüm yoldaşlar bize gerçekten Werxelê’de büyük bir miras bıraktı. Bu çok önemli. Tek yumruk olarak vuruş gücü olmak, zafere ulaşacağımızın göstergesidir.

Bir kadan olarak daha anlamlı

Burada olmak benim için gerçekten gurur verici. Bu zafer denizinde kendini bulmak önemlidir. Apocu militan kişiliğinin vuruş gücü olmaya çalışıyoruz. Bir kadın olarak bu mevzide yer almak, çok daha anlamlı.

Kürt zaferini nakşedeceğiz

Elbette biz hep direniyoruz ve direneceğiz de ama biz burada zaferi kesinleştireceğiz! Yılmaz Güney, ‘Ya kazanacağız ya kazanacağız, bir köle olarak yaşamaktansa bir devrimci olarak ölmeyi tercih ederim!’ diyordu. Kobanê direnişinde bir anne ‘Dizlerimin üzerinde ölmektense ayaklarımın üzerinde direnmeyi tercih ederim!’ diyordu ya, işte öyle. Köleliği kabul etmiyoruz.

Burada o anne için direniyoruz, Yılmaz Güney’in bıraktığı miras için direniyoruz. O halkın gerçekliği için direniyoruz ve bu direnişi de zafere götürmek zorundayız. Bu yüzden de annenin söylediği gibi sonuna kadar ayaktayız, dimdik hiçbir şekilde kaygı duymadan, göğsümüz açık. Tarihe bir daha Kürt zaferini, PKK zaferini nakşedeceğiz!"

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.