Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu şehit düştü

Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Fırat Neval)

Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Fırat Neval)

  • Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Fırat Neval) Türk devletinin saldırısında şehit düştü. MLKP Kürdistan yaptığı yazılı açıklamasında; “Acımız büyük, öfkemiz şiddetli. And olsun ki kızıl komutanımızın hesabını soracağız" dedi.


Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu’nun şehadetine ilişkin Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Kürdistan özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin, sosyalist yurtsever çizginin öncü ve kurucu komutanlarından Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) yoldaş sömürgeci faşist Türk devletinin bir saldırısında şehit düştü. Acımız büyük, öfkemiz şiddetli. Bütün hücreleri ile Kürdistan ve Rojava devrimine adanmış bir ömürdür Ahmet Şoreş yoldaş. Rojava ve Kürdistan devriminin komünist tarihi, geleceği ve damarıdır. Tüm bilinci, aklı ve enerjisi ile kapitalizme karşı mücadele eden Ahmet Şoreş yoldaş yenilmezdir. Onun varlığı gibi ölümsüzlüğü de tüm yoldaşlarına ve partiye öncülük ve önderlik etmeye devam edecektir.

Hesabı sorulacak
And olsun ki hesabı sorulacak. Özgür birleşik sosyalist Kürdistan devrimi kazanacaktır. And olsun ki komünist önder, kızıl komutanımızın hesabını soracağız.
Yeni dönem gerillacılığının öncü komutanlarından Fırat Neval (Özgür Namoğlu) yoldaş şehit düştü. İdeolojik bağlılık, taktik kabiliyet ve teknik donanımıyla gerilla mücadelesinde önemli bir rol oynayan ve bütün yoğunlaşmasıyla düşmanın teknik ve taktiğini boşa çıkartmaya kilitlenmiş genç bir komutandır Fırat Neval yoldaş. Sadeliği, disiplini ve mütevaziliği ile devrimci yaşam ve ahlakıyla yeni insanın en güzel özelliklerini kendisinde inşa eden Fırat Neval yoldaş ölümsüzdür." HABER MERKEZİ

Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş)

 

Özgür Namoğlu (Fırat Neval)

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.