Zilan Kadın Festivali yarın

Kadın Haberleri —

  • YJK-E, 18 Haziran Cumartesi günü Frankfurt’ta düzenlenecek olan 16. Zilan Kadın Festivali için hazırlıkların tamamlandığını belirterek tüm kadınları festivale çağırdı.

Almanya’daki Kürt kadınlarının en büyük buluşması olan Zilan Kadın Festivali yarın Frankfurt’ta yapılacak. Almanya Kürt Kadınlar Birliği YJK-E “hazırlıklar tamam” açıklamasıyla kadınları festivale çağırdı. 

“Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa” şiarıyla 18 Haziran (yarın) Cumartesi günü Frankfurt’ta yapılacak 16. Zilan Kadın Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı. Walther-von-Cronberg-Platz 4 adresinde gerçekleşecek festivale, Almanya’nın yanı sıra Hollanda ve Belçika’dan da kadınlar katılacak.

Eylemlerin zirvesi olacak

Festivali organize eden Almanya Kürt Kadınlar Birliği YJK-E, hem bilgilendirme hem de çağrı niteliği taşıyan bir açıklama yaptı. YJK-E, “3 yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz festivalimizi, bu yıl kadın direnişinin zirveye taşındığı bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Başta 25 Kasım, 9 Ocak ve 8 Mart olmak üzere yıl boyu alanlarda olduk, festivalimiz yıl boyu devam eden bu eylemselliğin zirvesi olacak. Aynı zamanda başta Zap olmak üzere dönemin kadın duruşuna denk bir mesaj verecektir” dedi.

Festival hem Kurdî hem evrensel

YJK-E açıklamasında devamla şunlar belirtildi: “Paylaşarak çoğalmayı yolu bilen Alevi kadınlardan, Şengal’in direniş ruhunu temsil eden Êzidî kadınlara, Kürdistan’ın dört parçasından sürgün gelen Bakur, Rojava, Rojhilat ve Başûr’lu tüm Kürt kadınlarını, ulusal kadın birliğine dair güçlü bir mesaj vermeye çağırıyoruz. Newroz’un coşkusunu taşıyan genç kadınları bu büyük buluşmaya bekliyoruz. 

Zilan Kadın Festivali aynı zamanda evrensel karakterli bir kadın festivalidir. İlk olarak yapıldığı 2004 yılından bu yana Latin Amerika’dan Hindistan’a, Tamillerden Katalanlara çok sayıda ülkeden kültürel aktivitelere yer verildi. Birçok feminist çevre festivallerimizde Kürt kadınlarıyla ortak mücadele ve dayanışma mesajlarını sundu. Bu yılki festivalde de Türkiyeli, Avrupalı, değişik halklardan kadınların, feminist, alternatif kadın hareketlerinin katılımından büyük mutluluk duyacağımızı belirtiyoruz.”

 

Ulaşım için tekniki bilgiler

YJK-E festival alanına ulaşım için bazı hususlara dikkat çekti. 

Otobüsler için: “Almanya’nın çeşitli kentlerinden gelecek olan otobüsler festival alanında katılımcıları indirecek ve festivalin sona ermesi ardından yine festival alanından yolcularını alabileceklerdir. 

Festival alanının şehir merkezinde olmasından kaynaklı yer sorunu yaşanmaması için arabayla gelecek olanlar şu park yerlerini kullanabilir. 

Arabalar için adresler:

  • Parkhaus Alt-Sachsenhausen

Walter-Kolb-Straße 16

  • Parkhaus Depot Sachsenhausen

Hedderichstraße 34

  • PARK ONE Tiefgarage Colosseo

Walther-von-Cronberg-Platz

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.