Zılgıtlar arasında defnedildiler

  • Türk devletinin SİHA saldırısı sonucu Minbic’te 15 Eylül’de şehit düşen Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Askeri Meclisi komutanlık üyesi Îman Derwêş (Şervîn Serdar) kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

Dirbêsiyê ilçesindeki Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’ndeki törende konuşan YPJ komutanlarından Nisrîn Ebdullah, “Düşman her türlü yöntemle bize saldırıyor, faşist düşman bilsin ki her ne kadar vahşi bir şekilde saldırsa da özgürlük için kanını döken özgür bir halkın iradesini yenemez” dedi. Törenin sonunda Genç Kadınlar Birliği üyesi Elîze Hiso, Şehit Şervîn Serdar’ın şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti. Daha sonra şehidin cenazesi, annelerin zılgıtları ve "Şehit Namirin" sloganlarıyla toprağa verildi. Aynı saldırıda şehit düşen Nûcan Ocalan’ın cenazesi Minbic Şehitler Şehitilği ve Canda Cûdî’nin cenazesi ise Kobanê Şehitler Şehitliği’nde toprağa verildi.

Halep’te 14 Eylül’de şehit düşen Halk Savunma Birlikleri (YPG) savaşçısı Subhî Îbrahîm (Sîpan Efrîn) ise Şehba Kantonu’na bağlı Ehrezê ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitliği’nde defnedildi. Törene, Efrîn ve Şehba kantonunda yaşayan yurttaşlar katıldı. Şehit, annelerin zılgıtları arasında toprağa verildi. 

Qamişlo’da SİHA saldırısı

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri,  Türk devletinin Qamişlo’da düzenlediği SİHA saldırısında Eyman Çolê isimli üyelerinin şehit düştüğünü açıkladı. İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada "işgalci Türk devletinin 17 Eylül’de gerçekleştirdiği SİHA saldırısında halkını ve toprağını korumak için görevini icra eden Eymen Çolê arkadaşımız şehadete ulaştı” denildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.