Zirgan’da çocuk katletti

  • Kuzey-Doğu Suriye’nin bir bölümünü işgal altında tutan, etrafından yerleşim yerlerini de sürekli bombalayan Türk devleti, önceki gün Zirgan’da bir çocuk ve bir kadını katletti, 10 yurttaşı da yaraladı.

PYD Genel Meclisi, Türk devletinin sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarına karşı garantür devletlere çağrı yaptı.

İşgalci Türk devletinin Zirgan’a yaptığı bombardımanda bir çocuk ve bir kadın yaşamını yitirdi, onlarca sivil de yaralandı. Yaşamını yitirenler ve yaralılar Dirbêsiyê’deki hastaneye sevk edildi. Yaşamını yitiren kadının Nede Dexam Mesîx olduğu öğrenilirken çocuğun kimlik bilgilerine ulaşılamadı.

Dirbêsiyê Hastanesi’ne ulaşan yaralıların isimleri ise şöyle: Ebdullah Yusif Xayir (1,5) Hesen İbrahim Hemid, Ehmed Nidal Hesen, Firyal Silêman Cemro (4), Aras Hesen (12), Mihemed Feysel Hesen (13) Yıldız Feysel Hesen (21), Selme Salih Hezîn (45), Esme Ebduleziz Temo (18) ve Hedle Temo (65).

Durumu ağır olan yaralılar Qamişlo ve Hesekê’deki hastanelere sevk edildi. Zirgan’da yaralanan Fehime Elo (50), Dawûd Derwîş (60), Dawûd Derwîş’in kızı Narîman Derwîş (30), Gulistan Mehmûd Elo (1,5) ve 8 aylık Ebdullah Yusif, Hesekê Halk Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Fehime Elo adlı kadının karnına şarapnel parçalarının isabet ettiği öğrenildi.

PYD Genel Meclisi, işgalci Türk devletinin Zirgan’a dönük saldırısına ilişkin açıklama yaparak, bunun bir terör saldırısı ve kabul edilemez olduğunu belirtti. Açıklamada şunlara yer verildi: “Türk devletinin güçleri yeniden düşmanlık işlerine başlıyor. Sivillerin yaşadığı Zirgan ilçesini ve çevresini yoğun bir şekilde bombaladı. Bombardıman sonucunda aralarında kadın ve çocukların olduğu siviller şehit düşerken çok sayıda kişi de yaralandı. Aynı zamanda büyük maddi hasarlar da meydana geldi. Bu bir düşmanlık işidir ve uluslararası toplum bu duruma sessiz. Bu tür saldırıların amacı bölgenin istikrarını ve güvenliğini bozmanın yanı sıra barış içinde yaşayan halkları da hedef almaktır. Türk devletinin sivillere dönük saldırılarını kınıyor, garantör güçlere bu tehlikeli gelişmeler karşısındaki sorumluluğunu yerine getirme çağrısı yapıyoruz. Öte yandan uluslararası topluma Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye halkına dönük işledi suçları derhal durdurması çağrısı yapıyoruz.”  HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.