‘Zorluktan değişim gelir’

Kadın Haberleri —

.

.

  •  Lübnan Kadın Konferansı Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gerçekleşti. “Zorluktan değişim gelir” sloganıyla düzenlenen Konferansta önemli kararlar alındı.

 

CAROLİNE BAZZİ/NÛ JİNHA

Lübnan Kadın Konferansı, “Zorluktan değişim gelir” sloganıyla 7 Ağustos’ta Beyrut’a gerçekleştirildi. Konferansın divanında Dr. Otiba Merhebi, Prof. Aida Nasrallah, Mimar Dolly Al-Khabbaz ve yargıç Jean Azzi yer aldı.
Konferans’ta toplumsal sorunlardan ekonomiye, erkek egemen sisteme kadar kadınların yaşadığı birçok konu tartışıldı. Son oturumda ise basın alanındaki kadınların düşünceleri ve kadın davalarının basında nasıl görülmesi gerektiği üzerinde duruldu. 

Konferans kararları
*Kadınların haklarını öğrenebilmesi ve bütün işkence yöntemlerine karşı direnmesini bilmesi için uyarı tanıtımlarının aktifleştirilmesi,
*CEDAW Sözleşmesi hükümlerinin itirazsız uygulanması ve cinsiyet konusunda tüm paydaşlar arasında deneyim kazanılması ve işbirliğinin güçlendirilmesi, 
*İlgili görevliler üzerinde baskı oluşturulması için stratejik ve sistematik çalışma planlarının geliştirilmesi,
*Hak ihlallerine uğrayan kadınların yardımıyla, yasal yoldan acil yardım hattı danışmanlığının oluşturulması. 
* Kadınların sorunlarını çözmesi için feminist bir anlayışa ihtiyaç var. Bu yönlü bilinç oluşturan çalışmaların yürütülmesi. 
*Görevi yasaların hazırlanmasına katılması olan bir idari destek organizasyonu olan halkçı eğitim için bir Arap gözetiminin kurulması. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.