Zozan Tolan: Görevimin başındayım

Zozan Tolan (Dilşah Ercan)

Zozan Tolan (Dilşah Ercan)

  • Mersin’deki fedai eylemi yaptığı öne sürülen HPG gerillası Zozan Tolan (Dilşah Ercan), AKP-MHP faşist rejiminin demokratik mücadele yürütme olanağı bırakmadığı için yüzlerce genç gibi dağa çıktığını belirterek, "Görevimin başındayım" dedi. 

AKP-MHP iktidarı tarafından Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne 26 Eylül günü fedai eylem gerçekleştirdiği öne sürülen HPG gerillası Zozan Tolan, ANF’ye konuştu. Fedai eylemi selamlayan Tolan, “Öncelikle Mersin Mezitli’de eylem yapan Şehit Sara ve Şehit Rûken arkadaşların eylemlerini selamlıyor, onlar şahsında tüm fedai şehitlerimizi saygıyla anıyorum. YJA Star ve HPG gerillaları olarak da bu büyük fedai eylem ruhunun ardılları olacağız’’ dedi. 

Gazetecilik yaparken gözaltına alınıp tutuklandığını doğrulayan Tolan, "Fakat AKP-MHP faşist rejiminin uygulamaları Türkiye ve Kurdistan’da halka gerçekleri anlatma ve bunun yasal-demokratik bir mücadelesini yürütme olanaklarını ortadan kaldırmıştır. Bu gerçek temelinde birçok Kurdistanlı genç bu faşist rejimle hesaplaşmak için dağa çıkmakta. Ben de onlardan birisiyim’’ şeklinde konuştu. 

Tolan, son olarak şunları ifade etti: "Örgütümüz gereken açıklamayı zaten yapmıştır. Ben görevimin başındayım. Faşist AKP-MHP rejimiyle hesaplaşmak her Kürt gerillası gibi benim de en temel görevimdir. Buna da layık olacağımı belirtiyorum.’’   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.