Zürih ve Marsilya'da Kürtler: Geçit yok

Yurt Dışı Haberleri —

Zürih'te işgal saldırıları protesto edildi

Zürih'te işgal saldırıları protesto edildi

  • Kürt halkının Avrupa kentlerinde Türk işgal saldırına karşı düzenlediği eylemler bu hafta sonu da devam etti. Zürih ve Marsilya'da soykırım saldırılarını kınayan Kürdistanlılar, "15 Ağustos ruhuyla saldırılara geçit vermeyeceğiz" dedi. 

 

Defend Kurdistan’ın çağrısıyla İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Zürih kentinde düzenledikleri yürüyüş ile “15 Ağustos direniş ruhuyla işgale ve katliamlara geçit vermeyeceğiz” mesajı verdi.

Helvetiaplatz’da başlayan yürüyüşe Kürdistanlılar başta olmak üzere her kesimden devrimci kurum temsilcileri katıldı.

Yürüyüş öncesi konuşan CDK-S Eşbaşkanı İsmail Kardaş, “Bizler Önderliğimizin çizgisini ve gerillanın direnişini esas alarak soykırım saldırılarına karşı etten duvar örerek bu direnişi sahipleneceğiz” dedi.

Defend Rojava adına konuşan Maja Hess ise “KDP’nin işbirlikçi politikaları barış talebiyle gittiğimiz Güney Kürdistan'a girişimizin engellemesiyle açıkça kendini göstermiştir. Bizler barış talebimizi haykırmaya devam edeceğiz.”

Konuşmalar ardından halk, slogan ve marşlarla kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Bildirilerin okunduğu yürüyüşten sonra tekrar Helvetiaplatz'ta bir araya gelen eylemciler, düzenlenen miting ile eyleme son verdi.

Marsilya’da protesto eylemi

Fransa’nın Marsilya kentinde de Defend Kurdistan’ın çağrısıyla soykırım saldırıları protesto edildi. Montepiller, Marignane, Draguignan’dan Kürdistanlıların da katıldığı yürüyüş Canabiere Meydanı’nda başladı. “Yaşasın 15 Ağustos”, “Biji berxwedana gerilla”, “Biji Serok Apo”, “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Bimre ixanet” sloganları ile Vieux Port meydanına yürüyen eylemciler burada bir miting düzenlendi. Konuşmaların yapıldığı, bildirilerin okunduğu mitingde TEV-ÇAND sanatçıları sahne aldı. Miting halaylarla sona erdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.