
Bielefeld Mezopotamya Dostluk ve Barış Evi'nde taziyeleri kabul eden Ekinci ailesi, Ahmet Ekinci'nin bilerek öldürüldüğünü ileri sürüdü.
Son zamanlarda Kürdistanlıların Türkiye kentlerinde maruz kaldıkları uygulamaların bizzat devlet yetkililerinin açıklamaları ile daha da ayyuka çıktığı bir gerçek. 31 Ağustos 2012 günü Eskişehir Özel Sakarya Hastanesi'ne mide rahatsızlığı nedeni ile giden Ahmet Ekinci de bu uygulamalara maruz kalan bir Kürdistanlı.
Hastaneye sağlam giren kardeşinin cenazesinin kendilerine verildiğini söyleyen ağabeyi Abdulgani Ekinci, olayı şu şekilde anlatıyor: "Kardeşim mide rahatsızlığı nedeni ile hastaneye gidiyor. Mide kontrolünden sonra buraya gelmişken bir de kalp EKG'sini çektireyim diyor. Kalp EKG'sini çeken doktor kendisine 'senin 3 damarının yüzde 80'i tıkalı' demiş. Kardeşim kendisine 'benim kalbimden yana bir sorunum yoktu bu neyin nesi' diyor. Doktor durumun böyle olduğunu tekrar anlatınca kardeşimin ancak anjio ile bu durumdan kurtulabileceğini söylüyor. Kardeşim de kabul ediyor. Doktor kendisine '15 dakika sürer hemen şimdi yapabilirim' diyor. Başka hiçbir test yapmadan kardeşimi anjio ameliyatına alıyorlar. Anjio esnasında kardeşimin damarı patlıyor. Kardeşim oracıkta ölüyor."
'Zaten ölmüştü'
Kardeşinin bilerek öldürüldüğünü söyleyen Ekinci, şöyle devam etti: "Damar patlayınca başka bir hastaneden hemen bir cerrah geliyor. Fakat kardeşim cerrahın gelmesinden önce zaten hayatını kaybetmiş. Bu cerrah bizlere 'ben elimden geleni yaptım, geldiğimde zaten ölmüştü. Kardeşinizin ölümüne sebep olan anjio yapan doktordur' dedi. Hepsi biliyor. Devlet de biliyor. Kardesimi bilerek öldürdüler. Bunun ne dinde yeri var ne de başka bir yerde."
'Peşini bırakmayacağız'
Doktor hakkında dava açtıklarını belirten Ekinci, "Ameliyatı yapan doktor Barbaros Dokumacı hakkında dava açtık. Gerekirse Avrupa mahkemelerine getireceğiz. Bilerek öldürdüler. Ölümünden hemen sonra 5 dakika içinde otopsi yapmadan, hiçbir işlem yapmadan cenazeyi bize teslim ettiler. Kardeşimin 9 çocuğu vardı. Hepsi yetim kaldı şimdi. Bu ciddi bir olaydır. Medya da bunun peşini bırakmamalıdır" dedi.
MURAT MANG/BIELEFELD