1 Haziran Hamlesi’ne gerilla selamı

  •  Gerilla, 1 Haziran Hamlesi’nin 18. yılına zengin taktiklerle geliştirdiği eylemler, etkili savaş performansı ve önemli bir direniş düzeyiyle girdi.
  •  HPG, yıl dönümünde 1 Haziran’ı selamlamak için geliştirdiklerde eylemlerde 18 Türk askerinin öldürüldüğünü, 6’sının yaralandığını bildirdi.

Türk ordusunun, hava kuvvetleri ağırlıklı konvansiyonel silahları eşliğinde tüm savaş unsurlarıyla sürdürdüğü işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, etkili eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, gerillanın 1 Haziran Hamlesi’nin 18. yılına zengin taktiklerle geliştirdiği eylemler, etkili savaş performansı ve önemli bir direniş düzeyiyle girdiği belirtildi. Kürdistan’da işgalcilere geçit vermeyip şehitlerin intikamını alarak nihai zafere ulaşana dek 1 Haziran Hamlesi ruhuyla mücadele etmekten asla geri durmayacaklarını vurgulayan HPG BİM, eylemlerle ilgili şu bilgileri verdi:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

* Hareketli gerilla timleri, 24 Mayıs günü saat 21.30’da Avaşîn’in Dola Maran alanında bir Türk birliğini denetim altına aldı. Yakın mesafeden ferdi silahlarla vurulan bu birlikten 3 asker öldürüldü. Gerillalar, 01.50’de bir araya gelen 14 askeri sabotaj taktiğiyle vurdu; 10’u öldürüldü, 4’ü yaralandı.

*  Avaşîn’in Mervanos alanından Tabura Ereban alanına doğru 31 Mayıs günü sabah saatlerinde harekete geçen işgalciler, gerillalar tarafından denetim altına alındı. Gerillalar, saat 12.30’da bu işgalcileri vurdu; 3 asker öldürüldü, 2’si yaralandı. Paniğe kapılan Türk işgalciler daha önce yangın çıkan araziye dağıldı.

* YJA Star gerillaları, saat 13.00’te araziye dağılan bu işgalcileri hedefleyip vurdu, ancak arazideki yangından dolayı ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi. İşgalciler saat 21.00’de helikopterlerle ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırdı.

* Zap’ın Xeregol alanında bulunan işgalciler, 31 Mayıs günü saat 14.30’da ağır silahlarla vuruldu; 1 asker öldürüldü.

* Zap’ın Şehit Mervan Tepesi’ndeki Türk güçleri 1 Haziran günü saat 10.00’da suikastla vuruldu; 1 asker öldürüldü.

Yerleşim yerlerini bombalıyor

İşgalci Türk devleti ise Garê, Zap, Avaşîn ve Metina alanlarını ve Başûrê Kurdistan halkına ait yerleşim yerlerini savaş uçakları ve helikopterle bombalamayı sürdürüyor. Türk ordusu, alandaki güç takviyesi değişimine de devam ediyor. Ayrıntıları şöyle:

* Garê bölgesindeki Dihok iline bağlı Çemankê nahiyesinin Ergenê köyü 31 Mayıs günü 10.30-10.40 saatleri arasında savaş uçaklarıyla 3 kez bombalandı.

* 31 Mayıs günü 10.00-11.50 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Kartal, Girê Sor, Geliyê Basya ve Gundê Dirê alanları uçaklarla birçok kez bombalandı.

* Avaşîn bölgesine bağlı Mamreşo ve Mervanos alanındaki güçlerini 31 Mayıs günü 21.00-22.00 saatleri arasında  helikopterlerle değiştirdi, Banista alanına indirme yaptı.

* Avaşîn’in Tabura Ereban alanı 31 Mayıs günü saat 00.30 ve 02.30’da uçaklarla 8 kez bombalandı.

* Zap’ın Qela Bêdewê, T Harfi ve Küçük Cilo alanlarında 31 Mayıs günü 21.00-23.00 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. İşgalciler, Şehit Serxwebûn, Qela Bêdewê ve Şehit Mervan alanlarındaki güçlerini helikopterlerle değiştirdi; Küçük Cilo alanını da saldırı helikopterleriyle bombaladı.

* Metîna’nın Zendura Tepesi, 1 Haziran günü saat 05.00’te savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Bu bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı, ancak Türk devletinin gerçekleştirdiği bombardıman ve saldırılardan kaynaklı bir çok yerde çıkan yangınlar, dün de devam ediyordu.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.