
1 Kasım seçimleri, son yıllarda en fazla gözlemcinin izleyeceği seçim olacak.
KNK Yürütme Konseyi üyesi Adem Uzun’un verdiği rakamlara göre Almanya’dan 92, İtalya’dan 46, Avusturya’dan 18, Norveç’ten 15, İsveç’ten 15, Belçika’dan 5, Latin Amerika’dan 18, AGİT’den 60, Avrupa Parlementosu ve uluslarası parlementerlerden 87 kişilik heyet, seçimleri izlemek için Türkiye ve Kuzey Kürdistan’a gidiyor.
Adem Uzun, “Son yıllardaki en yüksek katılımlı seçim olacak gözlemciler açısından. Bunun en büyük nedenlerinden biri; AKP’nin 7 Haziran seçimlerinde Kürdistan’da yaşadığı büyük yenilgi sonrası şiddet ve hilelerle seçime şaibe bulaştırmak istemesidir” dedi.
Demirtaş AGİT heyeti ile görüştü
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcisiyle bir araya geldi. HDP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmeye, AGİT/DKİHB Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti Başkanı Büyükelçi Geert Hinrich Ahrens’in de bulunduğu bir heyet katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede seçim güvenliği ve seçim kampanya süreci ele alındı.
HABER MERKEZİ