1 Mayıs’ta meydanları dolduralım

KCK Yürütme Konseyi

KCK Yürütme Konseyi

  • PKK Yürütme Komitesi, 1 Mayıs’ın içerdiği özgürlük, farklılıklara dayalı eşitlik ve demokrasi ilkeleri temelinde daha çok birleşmeye, daha güçlü dayanışmaya ve daha büyük mücadele ederek AKP-MHP faşizmini yıkmaya çağırdı.

 

Kürdistan halkının ve tüm emekçi güçlerin 1 Mayıs’ını kutlayan PKK Yürütme Komitesi, herkesi 1 Mayıs meydanlarını doldurmaya davet etti.

PKK Yürütme Komitesi, 1 Mayıs vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Kürdistan halkı ve Türkiye’nin tüm işçi ve emekçilerini, kadın ve gençlerini AKP-MHP iktidarını yıkmak için meydanları doldurmaya çağıran Komite, şöyle devam etti: ”Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı, dünyanın tüm işçi ve emekçi güçleri olarak böyle bir anlamlı 1 Mayıs yaşamaya çalışırken, faşist-soykırımcı TC devletinin ve AKP-MHP faşist iktidarının 23 Nisan akşamından itibaren Medya Savunma Alanları’mızın Metina, Zap ve Avaşîn bölgelerine yönelik yeni bir planlı işgal ve imha saldırısı başlatmış olduğunu görüyoruz. Faşist TC ordusunun ve kirli özel savaş çetelerinin Uludere, Çelê, Gever ve Şemzînan’dan sınırı geçerek dört koldan HPG ve YJA STAR gerillalarının üs bölgelerine saldırdığı görülüyor.

DAİŞ ve El Kaide artıkları da

Söz konusu saldırıda savaş uçağı, helikopter ve keşif uçakları olmak üzere tüm hava güçleri ile kara birlikleri ve DAİŞ-El Kaide artığı çete güçleri kullanılıyor. Ağır bombardımana dayalı olarak havadan indirmeler yapılarak gerilla denetimindeki stratejik coğrafi noktalar tutulmaya ve alan işgal edilmeye çalışılıyor. Bu temelde alandaki köyler ve tüm sivil yerleşim yerleri zorla boşaltılıyor. Kürt düşmanı AKP-MHP faşizmi, Efrîn ve Serêkaniyê’den başlattığı, Xakurkê ve Heftanîn ile sürdürdüğü Kürdistan’ın Rojava ve Başûr parçalarını işgal etme çabalarını Metina, Zap ve Avaşîn’in işgaliyle sürdürmek istiyor.

Zagros’ta zaferi tamamlayacak

Bu soykırımcı işgal saldırılarına karşı HPG ve YJA STAR gerillaları her alanda kahramanca direnip işgalci güçlere ağır darbeler vuruyor. Söz konusu bu alanları işgalin öyle kolay olmayacağı, faşist TC güçlerinin adeta gerilla tuzağına düşmüş olduğu, görkemli Zagros coğrafyasının sömürgeci-soykırımcı AKP-MHP faşizmine mezar olacağı, gerillanın 2008’de Zap’ta başlattığı ve geçen Şubat’ta Garê’de geliştirdiği zaferi, Zagros’ta tamamlayacağı anlaşılıyor.

Tüm gücümüzle direneceğiz

Çok açık ki, Kürdistan Özgürlük Hareketi ve yurtsever Kürt halkı olarak biz, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da söz konusu soykırımcı işgal saldırılarına karşı tüm gücümüzle direneceğiz. Hangi parçada olursa olsun, Kürdistan’ın ve Kürt halkının özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunun bedeli ne olursa olsun, o bedeli de ödeyeceğiz. Kahraman gerillamız ve yurtsever halkımız her gün vurduğu darbelerle Kürdistan’ı faşist-soykırımcılara zindan edecek. Faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaseti Kürdistan dağına ve kentine gömecek.”

Durum ciddi, süreç ağırdır

PKK Yürütme Komitesi, Kürdistan halkının şunu bilmesini istedi: ”Biz yeni bir 1 Mayıs coşkusunu yaşarken, faşist-soykırımcı düşmanın bize dayatmaya çalıştığı işte böyle bir işgal ve imha saldırısıdır. Durum ciddi ve süreç ağırdır. Gün mücadele günüdür. Hiç şüphe olmamalı ki, kahraman gerilla güçlerimiz elinden gelenden daha fazlasını da yapacaktır. Ancak dört parça Kürdistan’daki ve yurt dışındaki halkımıza, kadınlara ve gençlere de büyük işler ve tarihi görevler düşmektedir. Özellikle Güney Kürdistan halkımızın tutumunun tarihi anlam taşıdığı ve Kürt özgürlüğünü sağlamada tarihi rol oynayacağı açıktır. O halde yurtsever halkımız bu tarihi görevine sahip çıkmalı ve nerede bulunuyorsa orada faşist-soykırımcı AKP-MHP diktatörlüğüne karşı mücadeleyi yükseltmelidir. Bu kutsal mücadeleye Türkiye ve Ortadoğu halklarını ve tüm insanlığı da katmaya çalışmalıdır.”

Mücadeleyi yükseltme çağrısı

”Açık ki, Hareket ve halk olarak bu yaşadıklarımız 1 Mayıs’ı daha anlamlı kılmakta, 1 Mayıs’ın birlik, dayanışma ve mücadele ilkelerini daha güçlü yaşamamıza yol açmaktadır” diyen Komite, açıklamasını şöyle tamamladı: ”O halde 1 Mayıs’ın içerdiği özgürlük, farklılıklara dayalı eşitlik ve demokrasi ilkeleri temelinde daha çok birleşelim, daha güçlü dayanışalım ve daha büyük mücadele ederek AKP-MHP faşizmini Zap’a ve Zagros’a gömelim. Kadın Özgürlük Devrimi’ni geliştirerek her türlü erkek egemen gericiliği yıkalım ve bu temelde özgür yaşamı ve demokratik toplumu geliştirelim. Ekolojik Devrimi geliştirerek koronavirüsü üreten kapitalist modernite sistemini tarihin çöp sepetine atalım. Bunlar temelinde bir kez daha yurtsever halkımızın ve tüm emekçi güçlerin 1 Mayıs’ını kutluyor, herkesi 1 Mayıs meydanlarını doldurarak faşist-soykırımcı AKP-MHP diktatörlüğünün işgal saldırılarına karşı mücadeleyi daha da yükseltmeye çağırıyoruz!”  BEHDİNAN

 

Alanlar 1 Mayıs’a dönüşmeli

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, ”Kürdistan’ın ve Türkiye’nin bütün alanları 1 Mayıs haline getirilmelidir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, tüm 1 Mayıs ve emek mücadelesi şehitlerini minnet ve saygıyla andı. AKP-MHP faşist iktidarının, korona salgınını demokrasi güçlerinin ve emekçilerinin mücadelesine karşı kullandığı belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:”Son olarak hastalığı önlemek için tam kapanıyoruz, diyerek hem Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı yürüttüğü saldırıya halkların karşı çıkmasının önüne geçmek, hem de 1 Mayıs’ta demokrasi güçlerinin bir araya gelerek bu iktidara karşı mücadelesini engellemek istemektedir. İktidarını ayakta tutmak için salgını kendisine kalkan yapması kabul edilmemelidir. Tüm Türkiyeli emekçiler Kürdistan ve Türkiye’nin her yerinde tedbirlerini alarak bir araya gelip halkların birleşik demokrasi mücadelesini ortaya koymalıdır. Halkların ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadelesi bu 1 Mayıs’ta bu iktidarın sonunu yakınlaştırmalıdır. Kürdistan’ın ve Türkiye’nin bütün alanları 1 Mayıs haline getirilmelidir. 1 Mayıs’ı tüm halklara kutluyor, her günün 1 Mayıs haline geldiği ülke ve dünyanın yaratılması mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.