10 Ekim şehitleri anıldı

10 Ekim anmaları

10 Ekim anmaları

  • 10 Ekim Ankara Gar Meydanı’nda katledilen 104 kişi, birçok kentte çeşitli etkinliklerle anıldı.

Emek ve demokrasi güçlerinin 10 Ekim 2015’te Ankara Gar Meydanı’nda düzenlediği “Barış ve Demokrasi” mitingine yönelik bombalı saldırının üzerinden 8 yıl geçti.MİT’in organizasyonu ve DAİŞ’in tetikçiliğiyle yapılan katliamda 104 kişi katledildi, yüzlerce kişi de yaralandı. Katledilenler için katliamın 8. yılında hem patlamanın yaşandığı yerde hem de birçok kentte çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Alsancak Gar karşısında bulunan 10 Ekim Anıtı önünde anma etkinliği düzenledi. Katliamın yaşandığı 10.04’te saygı duruşunda bulunulurken, yaşamını yitirenlerin isimleri tek tek okundu. KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, "10 Ekim Katliamı’nın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz katliamın asıl sorumluları yargı önüne çıkarılıncaya ve cezalandırılıncaya kadar devam edecek" dedi.

Meletî’de Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde kent merkezi Yeşilyurt Mahallesi’nde 10 Ekim Barış Parkı’nda anma gerçekleştirildi.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, katledilen Abdullah Erol’u, Yeniköy Mezarlığında bulunan mezarı başında andı. Platform üyeleri, daha sonra aynı katliamda yaşamını yitiren Feyat Deniz’in mezarının bulunduğu Şehitlik Mezarlığına geçti. 

İstanbul’un birçok ilçesinde katliamda hayatını kaybedenlerin mezarları başında anma yapıldı. HDK, Yeşil Sol Parti, HDP, DBP, EMEP ve ESP’li yöneticilerin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri anma programlarına katıldı. Gazi Mezarlığı’ndaki anmada konuşan İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat İş) Genel Sekreteri Yunus Özgür, katliamın “devlet eliyle” gerçekleştiğini söyledi.

Adana Garı önünde saat 10.04’te önünde anma programı düzenlendi. Kentteki demokrasi güçleri, siyasi partiler ve 10 Ekim aileleri anmaya katıldı.

Haber hazırlanırken anmalar devam ediyordu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.