100 gündür meydandalar

Dünya Haberleri —

Süveyde Karamah meydanı

Süveyde Karamah meydanı

  • Her benden ölmek, Suriye yaşamak için kanıyor, sloganı ile El Karamah meydanında bir araya gelen yüzlerce Dürzi reform çağrısını yeniledi.

Süveyde vilayet merkezi ile köy ve kasabalarında çok sayıda Dürzi, 100 günden fazla süredir meydanlarda değişim talep ediyor. Gün geçtikçe protestolarda atılan sloganlar ve talepler de keskinleşmeye devam ediyor. Suriye’de barışçıl hak taleplerine örnek gösterilen protestolarda, Devlet Başkanı Hafız Esad’a reform ve değişimin yanısıra iktidarı bırak da deniliyor. Bu hafta da El-Karamah meydanına akın eden Dürzi göstericiler, "Elimde bir zeytin fidanı, omuzlarımda tabutum, budur İdlib'in hali", "Suriye'deki katliamlar ancak Esad ve arkadaşlarının gitmesiyle sona erer" yazılı pankartlar taşıdı.

Esad'a reform çağrısı
“Her beden ölmek için kanar, Suriye yaşamak için kanıyor” pankartlarının kaldırıldığı bu haftaki eylemlerde, Rus bombardımanının da soykırım suçu olduğuna dikkat çekildi. 
SOHR, Süveyde kenti ve çevre köylerden çok sayıda göstericinin katıldığı protestolarda Devlet Başkanı Beşar Esad’a BM’nin 2254 sayılı kararının uygulaması çağrısını yinelediğini duyurdu. SUVEYDE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.