Mersin’de çeşitli tarihlerde düzenlenen Kobanê’ye destek eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve yaşları 14 ile 17 arasında değişen 7 çocuk hakkında polis tutanaklarına dayanılarak dava açıldı.
Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davada İ.B.(17), C.D. (16), A.D. (17), D.T. (14), B.S. (14), N.B. (16) ve E.M. (14) adlı çocuklar, TCK’nın 302. Maddesine göre, “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak”, “Polise mukavemet etmek”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Silahsız yasadışı eylemlere katılmak” iddiası ile yargılanacak.
Davada hiçbir delil olmamasına karşın polis tutanaklarına dayanarak çocukların müebbet hapisle yargılanacaklarına dikkat çeken Avukat Özgür Çağlar, çocuklara 302’den dava açanların artık düşman hukukunun bir adım ötesine geçtiğini ifade etti.