145 göçmen kurtarıldı

Dünya Haberleri —

Meriç üzerinde Yunanistan ve Türkiye sınırı

Meriç üzerinde Yunanistan ve Türkiye sınırı

  • Avrupa’ya gitmek için Meriç üzerinden Yunanistan’a geçmeye çalışan 145 göçmen mahsur kaldıkları adadan Yunan Sınır Muhafızları tarafından alındı. 

Meriç üzerindeki adada mahsur kalan göçmenler hakkında bilgi veren Yunan yetkililer, Türkiye’den gelen 145 göçmenin adadan kurtardıklarını açıkladı. Kızıl Haç’ın Yunan biriminden de temsilcilerin olduğu operasyon sırasında kurtarılan 45’i kadın ve 30’u çocuk olan göçmenlerin durumunun iyi olduğu aktarıldı.
“Türkiye’den gelen insan kaçakçıları tarafından terk edildi” açıklaması yapan Yunan polisi, kaçakçıların insanları kritik yerlerde terk etmesinin ilk defa yaşanmadığına dikkat çekti.  
Yunan sınır koruma federasyonundan yetkili Panayiotis Harelas da AFP’ye yaptığı açıklamada, “İnsan kaçakçılarının göçmenleri Yunan topraklarına ittirmesi ilk defa olmuyor” dedi.

Türk-Yunan didişmesi
Avrupa Birliği (AB) birlik sınırlarını göçmenlere kapatmak için yaptığı duvar ve geri itme uygulamaları çok sayıda cana mal olurken Yunan ve Türk hükümetleri de ölümler konusunda birbirini suçluyor. Yunanistan Türkiye’yi göçmenlerin Yunanistan’a geçmesine izin vermekle suçlarken, Türk devleti de Yunanistan’ı göçmenleri geri ittirme politikasından ötürü suçluyor. 

Bakanlar Meriç’i görüştü
Bu ayın başında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Vassilis Kaskarelis, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Kaskarelis ve Fidan’ın düzensiz göç konusununu ele aldığı açıklandı. Aynı görüşme hakkında haber yapan SKAI, Meriç Nehri konusunun gündem geldiğini yazdı. ATİNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.