15 genç kadın gerillaya katıldı

Genç kadın gerilla

Genç kadın gerilla

  • 15 genç kadın, PKK’nin 45. yıl dönümü olan 27 Kasım’da gerilla saflarına katıldı.

Gerilla alanlarında açıklamada bulunan genç kadınlar, "PKK, özgür kadının gerçeğidir. Biz 15 genç kadın olarak bu tarihi günü özgür gerilla saflarına katılarak kutluyoruz” dedi. Kurdistan dağlarında kamuflajları içerisinde, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü erbane eşliğinde kutlarken, PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini açtı.

Genç kadınlar yaptıkları açıklamada devamla şunları ifade etti: “27 Kasım kıvılcımı, gençliğin Apocu ruhunun sonucuydu. Bu nedenle gençler, özellikle de genç kadınlar giderek daha fazla düşmanın hedefi oluyor. Genç kadınlar olarak özgürlüğümüz için mücadele etmemize, Önderlik felsefesiyle güçlenmemize düşman tahammül edemiyor. Apocu çizgimizden asla taviz vermiyoruz. Şehit Vejin Jiyan'a düzenlenen saldırının ardından onlarca genç kadın gerillaya katıldı. İşgalciler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır, çünkü biz PKK'liyiz, biz Apocuyuz.

Genç kadınlar olarak böylesine tarihi bir güne ancak gerilla saflarına katılarak karşılık verebiliriz. Bu yüzden gerilla direnişine katılıyoruz. Düşman şunu bilmelidir ki; halkımıza, yoldaşlarımıza ne kadar saldırırlarsa biz de Kürt genç kadınları olarak PKK saflarına o kadar kararlı bir şekilde katılacağız. Bu nedenle herkesin PKK'yle gurur duyması gerekir.

Son olarak tüm Kürt genç kadınlarını özgürlük saflarına katılmaya çağırıyoruz. Düşman bilsin ki; 27 Kasım kıvılcımını daha da güçlendireceğiz.” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.