15 kişi katledildi, 58 kişi yaralandı

  • İran Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur, Federe Kürdistan Hükümeti'nin bilgisi dahalinde Doğu Kürdistan partilerine ait karargahların 73 balistik füze ve onlarca kamikaze dronla vurulduğunu söyledi.

Pakpur, 42 hedefi vurduklarını ve bunlardan bazılarının birbirine yakın, bazılarının da uzak olduğunu belirtti. Saatler süren saldırılarda Hewlêr ve Süleymaniye sınırlarında bulunan üç ayrı yer hedef alındı. Saldırıya uğrayan konumlarda Rojhilat partilerinin karargahlarının yanı sıra sivil yerleşim birimleri de bulunuyor. Koye ilçesindeki İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ) karargahı, Süleymaniye sınırlarındaki Zirgwêz’de bulunan İran Kürdistan Emekçiler Partisi (Komele) karargahı ve Hewlêr güneyinde bulunan Pirde ilçesi yakınlarında da Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) karargahı füze ve kamikaze İHA’larla hedef alındı.

Saldırılarda, 15 kişi katledildi, çoğu sivil 58 kişi yaralandı. Saldırılar, BM, ABD, İngiltere, Almanya ve Mısır başta olmak üzere birçok dünya ülkesi ile kuruluş tarafından kınandı.  HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.