175 bin sığınmacının dosyası rafta bekliyor

Dünya Haberleri —

Sığınmacılar

Sığınmacılar

  • İngiltere’de 175 binden fazla sığınmacının başvuru dosyaları rafta bekliyor. 

 

İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan istatistiklere göre 175 binden fazla sığınmacının dosyaları hakkında henüz ilk karar dahi verilmedi. 

Karar için altı aydan fazla bekleyenlerin sayısında da %57'lik bir artış yaşanırken ve bir önceki yıl 89.231 olan rakam Haziran sonunda 139 bin 961'e yükseldi. 

20 bine yakın kişi Manş üzeri ülkeye geldi

Mülteci Konseyi, gecikmelerin "birlikte çalıştığımız insanlar üzerinde yıkıcı bir etkisi olduğunu, Birleşik Krallık'ta kalmalarına izin verilip verilmeyeceğini öğrenmek için endişeyle beklerken hayatlarının süresiz olarak askıya alındığını" söyledi.

İçişleri Bakanlığı ise bekleyen vakalardaki genel artışın "iltica sistemine ilk kararlardan daha fazla vaka girmesinden kaynaklandığını" belirtirken, Haziran sonuna kadarki üç aylık dönemde artışın %1'den az olduğunu ve bunun da birikmiş işlerdeki büyümenin yavaşladığını gösterdiğini kaydetti.

İçişleri Bakanlığı'nın diğer verilerine göre 2023 yılında şu ana kadar 19,174 kişi küçük teknelerle Manş Denizi'ni geçerek Birleşik Krallık'a ulaştı.

Gemiye yerleştirilen mülteciler koşulları anlattı

İçişleri Bakanlığı'nın Dorset'teki tartışmalı Bibby Stockholm mavnasına kısa bir süreliğine yerleştirilen 39 sığınmacı, gemideki koşulların olağanüstü derecede kötü olduğunu ve içlerinden birinin intihara teşebbüs ettiğini ifade etti. 

İçişleri Bakanı Suella Braverman'a hitaben bir mektup kaleme alan sığınmacılar mavnada mahsur kalmaktan duydukları korku ve çaresizliği dile getirdi ve İngiliz güvenlik ve özgürlük arayışlarında kendilerine yardım etmesi çağrısında bulundu. 

Mavnayı "güvensiz, korkutucu ve izole bir yer" olarak tanımlayan sığınmacılar, yasalara uyan insanlar olarak İçişleri Bakanlığı'nın talimatlarına uymamaktan korktuklarını belirtti. Sığınmacılar mavnayı "sürgün yeri" olarak tanımladı ve koşulların "küçük odalar ve korkunç bir ikamet" olduğunu söyledi.  LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.