20 Mayıs’ta sandıklara

Yurt Dışı Haberleri —

Londra'da oy verme merkezi

Londra'da oy verme merkezi

  • Britanya Seçim Koordinasyonu, seçimlerin ikinci turu için Londra, Manchester, Leicester ve İskoçya’nın Edinburgh kentlerinde sandıkların kurulacağını hatırlattı. Koordinasyon, “Büyük bir umut ve heyecanla yeniden başlıyoruz” dedi. 

İlk turda belirlenemeyen cumhurbaşkanı için Türkiye ve yurt dışında sandıklar yeniden kuruluyor. Oy verme süresinin kısalığına yapılan itirazlara rağmen Britanya Seçim Koordinasyonu AKP/MHP iktidarından kurtulmak için halen bir fırsat daha olduğuna dikkat çekti. Yazılı bir açıklama yayınlayan Koordinasyon, “Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısı için çalışmalarımıza büyük bir umut ve heyecanla başladık. Kimse karamsarlığı ve umutsuzluğa kapılmasın” diyerek seçmenleri oy kullanmaya davet etti.  

Britanya’da birinciyiz, yine olacağız
AKP/MHP hükümetinin elindeki tüm imkanları baskı ve sindirme politikaları ile seçim sürecini etkilemek için kullandığını ancak başarılı olamadığını söyleyen Koordinasyon, “AKP-MHP rejimi devletin tüm imkanlarını kullanarak yaptığı seçimlere rağmen rejim istediği başarıyı alamamış ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmıştır. Britanya Seçim Koordinasyonu olarak büyük bir moral, umut ile tüm gönüllülerimizle çalışmalarımıza başladık. AKP-MHP faşist rejiminin yenilgiye uğradığı Britanya’da daha güçlü bir şekilde seçimlere katılım için elimizden geleni yapacağız” denildi. 
 
20 Mayıs’ta sandıklara
Koordinasyon açıklamasında şu detayları paylaştı: “Demokrasiden özgürlükten yana olan fedakâr ve cefakâr halkımızı, başta Londra olmak üzere tüm Britanya’da, tarihsel ve insani sorumluluğunu yerine getirerek 20 Mayıs’ta başlayacak olan seçimler de oy kullanmaya davet ediyoruz. Seçim sandıkları bir kez daha Londra, Manchester, Leicester ve İskoçya’nın Edinburgh kentlerinde kurulacak.” 

Türk elçiliğini ve konsolosluğunu kınıyoruz
İkinci tur seçimler için açık ve şeffaf bir bilgilendirme yapmayan ve sosyal medya üzerinden spekülasyonlara kapı aralayan Britanya’daki Türk yetkilileri kınayan Koordinasyon, katılımı artırma çağrısını yineledi. Koordinasyon açıklamasınının devamında; “Ebetteki bizler ikinci tur seçimleri için yer, saat ve zaman konusunda Türk Elçiliği ve Konsolosluğu’nun net bir açıklama yapmamasını kınıyor ve farklı komplo ve tezgâhlarına geçit vermeyeceğimizi vurguluyoruz. Bizler tüm gücümüzle 20 Mayıs’ta sandıklara akın edeceğiz. Umutsuzluğa kapılmayalım, moralimizi bozmayalım. Bu tekçi dikta rejiminin son bulması ve yeni baharların oluşması için heyecanımızı ve umudumuzu diri tutalım ve 20 Mayıs’a kadar seçimlere katılımı arttırmak için seferber olalım” dedi. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.