200. günde 200 avukat

  • Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nin 200. gününde 200 avukatla birlikte taleplerini dile getirecek.

 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçim sürecinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırıları sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 196. gününde devam ediyor. 24 Eylül’de 200. gününe girecek nöbette, 200 avukat ailenin taleplerini dillendirecek. Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) genel başkanlarının da aralarında bulunduğu 20 baroya çağrılar yapıldı. 200. günde Adalet Nöbeti’ne katılacak olan avukatlar, Urfa Adliyesi önünde kürsü kuracak. Katılımcıların ve aile avukatlarının yapacağı konuşmaların ardından 200 avukat, aileyle birlikte oturma eylemi gerçekleştirecek. Ardından aileye randevu vermeyen Urfa Cumhuriyet Başsavcısı’ndan görüşme talep edilecek. 

Eylemlerine dair MA’dan Emrullah Acar’a konuşan Ferit Şenyaşar, Elazığ Cezaevi'nde üç yıldan fazladır tek kişilik hücrede tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın meşru müdafaa yaptığını, ancak cezalandırıldığını hatırlatarak, “Siyasi baskı altında bir kararla kardeşime hukuksuz bir şekilde 37 yıl 9 ay ceza verildi. Karşı taraftan sembolik olarak vekilin bir kardeşine 8 yıl hapis cezası verildi. Asıl katliam hastanede yapıldı. 3 insanımız hastanede katledildi. Babam annemin gözleri önünde linç edilerek katledildi. Aradan geçen 3 yıl 3 aya rağmen bir soruşturma yapılmadı, soruşturma üzerinde hala gizlilik kararı var. Şuan Cumhuriyet Başsavcısı insanlık suçu işleyenleri koruyor” dedi.

6 kez gözaltına alındılar

Adalet Nöbeti boyunca baskı ve engellemelerin hiç eksik olmadığının altını çizen Şenyaşar, “6 aydan fazladır adliye binası önünde annem ile birlikte bir adalet mücadelesi veriyoruz. Biz sadece bir nöbet tutacağız diye buraya oturmadık, bir mücadele başlatacağız diyerek bu yola çıktık” diye konuştu. Nöbet eylemi boyunca annesiyle birlikte 6 kez gözaltına alındıklarını belirten Şenyaşar, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Hukuksuz yere gözaltına alındık. Darp edildik, hastaneye kaldırıldık. Bizi zorla buradan uzaklaştırmaya kalktılar. Pankart gerekçesi ile bize para cezaları kesildi. Tehdit edildik, ancak biz mücadelemizden vazgeçmedik. Savcılar ve Emniyet’in tek derdi bizi buradan uzaklaştırmaktı. Hukuksuzluklar o kadar arttı ki Güvenlik Şube Müdürü bir savcının adını ondan izinsiz kullanarak hakkımızda gözaltı kararı bile çıkardı. Üç yıldır katliama dair dava dosyasını açamayanlar jet hızıyla anneme ‘hakaret’ davası açtılar. Bu dava adalet isteyen herkese açılmıştır.” 

 Başsavcı kaçamayacak

 Her gün farklı kesimler tarafından destek ziyaretlerinin yapıldığına dikkat çeken Şenyaşar, iki kişi olarak başlattıkları mücadelenin, her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Eylemlerinin 200. güne yaklaştığını ifade eden Şenyaşar, şunları dile getirdi: “24 Eylül’de 200 avukat ile vicdanı olan herkese sesleneceğiz. Daha önce bize randevu vermeyen başsavcı ile görüşme talebinde bulunacağız. Bizi daha önce ziyaret eden 10 bölge baro başkanı başsavcı ile görüşme talep etmişti, ancak talepleri reddedilmişti. Başsavcı bu sefer bizden kaçamayacak. 200 avukat ile ‘ya adaleti sağlayın ya da istifa edin’ diyeceğiz.”   URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.