2023’te de OPCW önündeyim

Yurt Dışı Haberleri —

Xoşnav Ata

Xoşnav Ata

  • Türk devletinin kimyasal saldırılarında iki yeğeni şehit düşen Xoşnav Ata, “2023 yılında da OPCW binasının önünde olacağım. Taleplerimiz karşılanana kadar bu eylemden vazgeçmeyeceğim” dedi. 

ERDAL BAZ 

Xoşnav Ata, 6 ay arayla kimyasal silahlarla katledilen yeğenleri YJA-Star gerillası Gülperin Ata (Binevş Agal) ve Mihriban Ata (Jînda Gabar) için 5 Ağustos’tan itibaren OPCW önünde oturma eylemi yapıyor. Hollanda’nın Lahey kentinde Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önündeki eylemini yaklaşık 5 aydır sürdüren Ata, “Taleplerimiz karşılanana kadar bu eylemden vazgeçmeyeceğim ”dedi.

Türkiye evlatlarımızı öldürüyor

OPCW, Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı harekete geçene kadar eylemini devam ettireceğini söyleyen Ata, “Türk devleti çocuklarımızı öldürüyor, topraklarımızı işgal ediyor, doğamızı talan ediyor. Nereden tutarsak tutalım biz haklıyız; bize kulaklarını tıkayan, bu suça ortak olanlar haksız. Bu yüzden ısrarla, inatla bu eyleme devam ediyoruz” dedi.

Çocuklarımız için ayaktayız

Karda, soğukta, yağmurda, hastalıkta ara vermeden nöbetine devam eden Ata şunları dile getirdi: “Katledilmiş gencecik çocuklarımız, genç kızlarımız için bu eylemi devam ettirmeliyiz. Türk devleti, Kurdistan’da kimyasal silah kullanmaya devam ediyor. Bu ciddi bir sorundur. Bu, bize bu eylemin gerekliliğini yeniden hatırlatıyor.”

Direniş harekete geçirecek

“Her ne kadar OPCW kimyasal silah kullanıma karşı kurulmuş olsa da kimyasal silah kullanan güçleri koruma örgütü gibi davranıyor” diyen Ata “Bizim OPCW’ye güvenimiz yok, bizim halkımıza güvenimiz var. Halkımızın direnişi, alanlarda göstereceği tepki, bu yapıları harekete geçirecektir” dedi.

BM, AP, CPT önüne gidilecek

“Bizim için tek çıkar yol, kazanımlara sahip çıkıp, Kürt halkı olarak direnmektir” diyen Ata, 2023 yılında da eylemine devam edeceğini söyledi. “Cenevre’de Birleşmiş Milletler’e, Brüksel’de Avrupa Parlementosu’na, Strasbourg’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve CPT’nin önüne gideceğiz” diyen Ata, “Yeni yılda bir heyet oluşturup uluslarası kurumların önüne gidip taleplerimizi orada da dile getireceğiz” diye ekledi. 

Taleplerimiz karşılanmadan vazgeçmeyiz

“2023 yılı eylemlerimizi çoğaltacağımız, kapsamlarını genişleteceğimiz bir yıl olacak” diyen Ata şunları belirtti: ”Onlar bizim birkaç gün kalıp gideceğimizi düşünüyordu. Hala taleplerimize cevap vermediler. Bütün uluslararası kurumlara mektuplar yazdık cevap alamadık. 5 ay oldu ama vazgeçmeyeceğiz. 2023 yılı da böyle geçecek. Taleplerimiz karşılanmadan bu eylemden vazgeçmeyeceğiz.”

Eylemi büyütelim, çoğaltalım

Kürt halkına da kimyasala karşı eylemlerini büyütmeye davet eden Ata, “Halkımız bulunduğu her yerde eylemde olmalı. Çocukları katledilen aileler gelsin, birlikte eylemimizi büyütelim. İmkanları olmayanlar da yaşadıkları kentlerde eyleme başlasın. Bu eylemleri büyütelim, çoğaltalım, uluslararası kurumlara görevlerini her yerde hatırlatalım” çağrısında bulundu. 

Noel ve yılbaşı tatili nedeniyle resmi kurumlar kapalı olduğu için eylemine kısa süreyle ara veren Ata, 3 Ocak Salı günü yeniden OPCW önünde nöbette olacak. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.