Girê FM tünellerine 10 gündür kimyasal

.

.

  • Türk ordusu, 10 Mayıs'tan itibaren her gün Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere karşı kimyasal silah kullanıyor.

Medya Savunma Alanları'ndaki işgal saldırılarını sürdüren Türk ordusu, yıllardır giremediği Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine son 10 gündür, yasaklı patlayıcılar ve patlayıcı yüklü dronların yanı sıra zehirli kimyasal gazlarlarla da saldırıyor.

Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 10 Mayıs günü saat 17.00’den 11 Mayıs saat 04.00’e kadar zehirli kimyasal gazlar atan Türk ordusu, 11 Mayıs saat 21.00’den 12 Mayıs saat 00.20’ye kadar da devam etti. Türk ordusu, 12 Mayıs günü saat 23.00’ten 13 Mayıs saat 04.00’e kadar Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere karşı 12 kez zehirli kimyasal gazlar kullandı. Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere karşı 15 ve 16 Mayıs’ta 11 kez zehirli kimyasal gazlar kullandı. HPG Basın İrtibat Merkezi'nin (BİM) dünkü yazılı açıklamasına göre; Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 18, 19 ve 20 Mayıs’ta da 21 kez zehirli kimyasal gazlar atıldı.

BİM'in dünkü açıklamasındaki diğer bilgiler ise şöyle:

* YJA Star gerillaları, Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini, 19 Mayıs saat 09.15’te ağır silahlarla hedef aldı; 1 MOBESE kamera sistemi darbeledi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 19 Mayıs saat 14.30’da ağır silahlarla vuruldu.

* YJA Star gerillaları, 19 Mayıs saat 15.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki askerleri, orta otomatik silahlarla vurdu.

*  YJA Star gerillaları, 19 Mayıs saat 12.25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda harekete geçen askerleri, ağır silahlarla müdahale ederek durdurdu.

* Türk ordusu, 18, 19 ve 20 Mayıs’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünelleri, kimyasalların yanı sıra 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ve 1 kez de yasaklı patlayıcılarla bombaladı. Kullanılan kimyasal gazların bir kısmının sarı renkte olduğu tespit edildi. 

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellere, 18 Mayıs günü  1 kez kimyasal silahlar atıldı.

* Türk savaş uçakları, 18 ve 19 Mayıs’ta Xakurkê'nin Sinînê, Goşînê, Girê Şehîd Şerîf alanlarını 6 kez; Metîna'nın Dergelê, Golka, Şêlazê, Bazê alanlarını 5 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Cûdî, Girê Bahar alanlarını 3 kez; Zap'ı 1 kez bombaladı. 

* Metîna'nın Golka ve Dergelê alanları 18 Mayıs’ta saldırı helikopterleriyle bombalandı. BEHDÎNAN

 

* * *

Yine korucuları sürüyor

Türk ordusunun yeniden korucuları ön cpheye sürmeye çalıştığını belirten HPG, bu şekilde uğursuzca rol oynayacak olan korucuların da bir gün mutlaka yargılanacağı ve hesapsız kalmayacağının bilinmesini istedi.

BİM'in, konuşla ilgili açıklaması şöyle: "İşgalci Türk ordusunun son üç yılda Medya Savunma Alanları’na yönelik geliştirdiği işgal harekatları, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın tarihi direnişi karşısında sonuçsuz kalmıştır. Özellikle gerillanın sonbahardan bu yana geliştirdiği devrimci operasyonlar ve etkili eylemler, işgalci orduya ağır ve ezici darbeler vurmuş, işgalciler gerilla karşısında tutunamaz hale gelmiştir. Bu tıkanıklığı aşmak isteyen işgalci ordu, yine bilindik yöntemlere başvurmaya, korucuları Medya Savunma Alanları’ndaki işgal saldırılarına katmaya ve ön cephelere sürerek kullanmaya çalışmaktadır.

Kontra ordusu oluşturma

İşgalci Türk devleti, bu politikayla koruculardan kontra ordusu oluşturmayı amaçlamaktadır. Son günlerde Medya Savunma Alanları’na getirilen korucuların bir kısmının isimleri basına yansımıştır. Medya Savunma Alanları’na gelen ve getirilmeye çalışılan diğer korucuların da isimleri bilgimiz dahilindedir. Medya Savunma Alanları’na getirilen ve getirtilmeye çalışan tüm korucuları uyarıyoruz.

Köyünüzün dışını reddedin

Hiçbir korucu kendi köyü dışına çıkarılmayı, işgalci ordunun bir emir eri gibi farklı alanlardaki işgal saldırılarında kullanılmayı kabul etmemeli; Başûrê Kurdistan’ın işgali için geliştirilen bu operasyonlara katılmamalı; Medya Savunma Alanları’na gelmemeli ve gerillanın hedefi olan işgalci ordunun mevzilerine girmemelidir.

İhanetçilerden hesap sorulur

Tarihte, kendi halkına karşı bilerek ve isteyerek silah kullanan ve ülkesinin işgalinde rol oynayarak ihanet eden hiç kimse devrim güçleri tarafından hesapsız bırakılmamıştır. Bu şekilde uğursuzca rol oynayacak olan korucuların da bir gün mutlaka yargılanacağı ve hesapsız kalmayacağı bilinmelidir.”

 

* * *

13 yaşındaki Faris katledildi

Türk ordusu, önceki gün Efrîn-Şehba Kantonu’na bağlı Simûqa, Til Medîq, Um Hoş ve Til Cîcan köyleri ile Şehba barajını hedef alan saldırılar düzenledi. Obüs ve havanlarla gerçekleştirilen saldırıda, Duha Hesen (16), Xedîce Îsmelî (15), Meter Îbrahîm (14) ve kardeşi Faris Îbrahîm (13) yaralandı. Çocuklar Fafînê ilçesindeki Avrîn Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırıda ağır yaralanan 13 yaşındaki Faris Îbrahîm (13) doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Hesen ve Xedîce İsmeli isimli çocuklar hastaneden taburcu edilirken, ayağından yaralanan Meter Îbrahîm’in tedavisi sürüyor.

Stêrk Çocuk Haklarını Koruma Ofisi üyeleri, Ehdas ilçesinde bir araya gelerek, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınadı.

 

 

Saldırılar sürüyor

Türk ordusu dün de Efrîn-Şehba Kantonu'na bağlı Şex Îsa ve Seda köylerini obüs ve havanlarla hedef aldı.  

Cizîrê Kantonu’nun Tirbespiyê kentinin kuzeyinde bulunan Seida petrol istasyonunu da dün bombaladı. Kantonun en büyük istasyonlarından biri olan Seida'ın bir bölümü tahrip oldu. İstasyon geçen yıl da onlarca kez işgalci Türk devletinin hedefi olmuştu.

Minbic Askeri Meclisi ise işgalci Türk devletinin Minbic’de tarım alanlarını bombardımana tuttuğunu duyurdu. Açıklamaya göre; Mehsenkî, Seyada, Girhiyuk, Qertwêran, Kawiklî, Um Cilûd, Ewn Dadat ve Toxar'a öğleye kadar 95 top düştü; tarım arazileri yanmaya başladı. ŞEHBA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.