24 saatte 18 kez zehirli gaz

  • Werxelê Direniş Alanı’nda ilerleyemeyen Türk ordusu,  24 saate 18 kez patlayıcalar ve zehirli gazlar kullandı. Buna rağmen gerilla direnişini aşamayınca geri çekildi.

Türk ordusunun Güney Kürdistan’ı işgal saldırıları kapsamındaki bombardımanı devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan açıklamada, Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

* Türk ordusu, Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nı 5 Eylül günü 19.30-21.00 saatleri arasında ve 6 Eylül günü 07.30-19.45 saatleri arasında 18 kez patlayıcılar ve zehirli gazlar ile bombaladı. Bombardımanların ardından Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, Werxelê’deki direnişçileri müdahalesiyle sonuçsuz bir şekilde geri çekildi. İşgalci TC ordusu, dün sabah saatlerinden itibaren de Werxelê Direniş Alanı’nı zehirli gazlarla bombalamaya devam etti. Direniş Alanları üzerinde yoğun Dron ve keşif uçağı hareketliliği devam sürdü.

* Heftanîn’in Banîkê ve Minînê köylerinin çevresi, 6 Eylül günü 11.30-13.00 saatleri arasında obüs ve havanlarla bombalandı.

* Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında, 6 Eylül günü 22.30-00.00 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Aynı gün Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Dêşîşê ve Serarûköylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê, Koordîne alanları saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Avaşîn’in Mervanos, Tabûra Ereba, Girê Spî, Gîrê Sor ve Girê Silêman alanlarında, 6 Eylül günü 22.30-00.00 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Aynı saatlerde Geliyê Basya alanı saldırı helikopterleriyle bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.