27 yaşında, 16 yıl hapis cezası aldı

1990 doğumlu olan Ali Deniz Kılıç, 4 aylık olana kadar 4 ameliyat oldu. Tek böbreği ile hapishane koşullarında hayatını devam ettirmeye çalışan Kılıç, tutuklanmadan önce okuduğu Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü’nden devamsızlık yüzünden atıldı ve hapishanede hukuk okumaya karar verdi. Kılıç, avukat olmak istiyor.
2009 yılında, Ümraniye'de katıldıkları bir basın açıklamasının ardından PKK/KONGRA-GEL üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulundukları gerekçesi ile tutuklanan Kılıç’ın tutuklanmasına delil olarak ise molotofkokteyli gösterilmişti. Polis tarafından bulunan bir molotofkokteylinde parmak izi olduğu iddia edilmiş; ancak adli tıp raporlarına göre Kılıç’ın parmak izine rastlanmamıştı. Ali Deniz Kılıç, tutuklu kaldığı süre de dikkate alınarak 2012 yılında tahliye edilmiş; ancak yaşamından yaklaşık üç sene çalınmıştı.
Kılıç şu an yine tutsak. Aralık 2017’de İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılandığı davanın karar duruşmada tam 16 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Karara Kılıç’ın avukatları itiraz etti ve gözaltı sürecinden, yargılamalara kadar sayısız usulsüzlük yapıldığı belirtilen dosyanın yargılama değil devrimcilere gözdağı vermek amaçlı olduğunu belirtti. Ali Deniz Kılıç, hâlâ Silivri’de tutsak.
Mektup Adresi:
Ali Deniz Kılıç
Silivri 6 No’lu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu
Silivri
İstanbul
Hiçbir delil yok
27 Mayıs 2016’da Devrimci Parti İzmir İl Binası ve parti üyelerinin evleri sabah saatlerinde polis tarafından yapılan baskında 11 kişinin gözaltına alınmıştı. Bundan iki gün önce ise Adana’da bir operasyon olmuş ve aralarında Rojava’da yaşamını yitiren Bedrettin Akdeniz'in annesi Sabiha Akdeniz'in de bulunduğu 12 Devrimci Partili’den 10'u tutuklanmıştı. Sabiha Akdeniz daha sonra serbest bırakılmıştı.
İzmir’de yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan Harun Boran Yılmaz, 6 Nisan 2017'den bu yana Elazığ T Tipi hapishanesinde tutuluyor. Harun’un Rojava’da yaşamını yitiren ve cenazeleri günlerce verilmeyen Eylem Ataş ve Aziz Güler’in fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığı iddia edildi ve bu, propaganda kapsamında değerlendirildi. İtirafçı beyanıyla tutuklanan Harun Yılmaz, üzerine atılan suça dair bir kanıt olmamasına rağmen tutuklu.
Harun Yılmaz'ın 30 Mayıs'ta Tunceli 1 No’lu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada itirafçı beyanını destekleyen hiçbir delil olmamasına rağmen alt hadden uzaklaşılarak; örgüt üyeliğinden 7 yıl 6 ay, propaganda suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası ile toplam 9 yıl 22 gün ceza verildi. Avukatlarının tahliye talepleri reddedilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Mektup Adresi:
Harun Boran Yılmaz
28Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu
C1 Koğuşu
Elazığ
