3 çocuğu için 30 yıldır Newroz’da

Kadın Haberleri —

Adalet Çay

Adalet Çay

  • 3 çocuğu gerilla saflarında olan Barış Annesi Adalet Çay, 30 yıldır Kürt ulusal kıyafetleriyle Newroz’a katılıyor. Herkesin, açlık grevindeki tutsaklar için Newroz’a akın etmesi gerektiğini söyleyen Çay, bu yıl alanda Öcalan’ın özgürlüğünü haykıracak.

Baharın gelişiyle birlikte Kürtler başta olmak üzere Ortadoğu halkları açısından en önemli bayramlardan biri olan Newroz Bayramı’nın yaklaşması halklara heyecan katarken, 2024 Newrozu “Rabe dema azadî û serkeftinê ye” şiarıyla kutlanacak.

65 yaşındaki Adalet Çay, devletin gözaltı, ev hapsi, baskı ve işkencesine karşı 30 yıldır ulusal kıyafetleriyle Newroz’a katılıyor. Riha Barış Anneleri Meclisi üyesi olan Adalet Çay’ın 3 çocuğu devlet zulmüne karşı gerilla saflarına geçti.

Jinnews’ten Öznur Değer’a Newroz’a dair düşüncelerini anlatan Çay, “Genç, yaşlı, kadın, erkek herkesin Newroz’a sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Öcalan’ın özgürlüğünü haykıracağız

Bu yıl Newroz’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykıracaklarını belirten Çay, şöyle devam etti: “Çıktığımız her yerde dile getirdiğimiz ilk şey, ilk talebimiz başkanımızın özgürlüğü. 3 yıldır ondan hiçbir haber alamıyoruz. Onunla birlikte tüm Kürt halkı tecrit altında tutuluyor. Cezaevleri önderlerinden haber alabilmek için açlık grevindeler. Ancak önderimizden haber alamıyoruz. Var mı yok mu bilmiyoruz. Bizler de Newroz’da Önderliğimizin özgürlüğünü talep edeceğiz. Önderliğimizin bir an önce yanımızda olmasını istiyoruz. Artık bu kan dursun ve barış olsun istiyoruz. Kimse ölmesin ve anneler ağlamasın. Newroz’da bu taleplerimizi dile getireceğiz.”

Hep bu alanlardaydık

30 yıldır Newrozlara katıldığını ve eski kutlamaların daha coşkulu geçtiğini söyleyen Çay, ayrıca iktidarın baskılarına tepki gösterdi.

“Newroz bayramdır. Neden baskı uyguluyorlar, sorun çıkarıyorlar. Gençleri tutukluyorlar. Şu anda Newrozlar çok sıkı. Eskiden daha güzeldi. Ama yine de insanlar gelip Newroz’unu kutluyor. 30 yıldır Newroz’a katılıyorum. Eski Newrozlar daha güzeldi. Yemekler yapıp Newroz alanına götürüyorduk. Herkes birbirine yemek dağıtıyordu.”

Zindanda direnenler için

Newroz’a katılmak için elbiseler diktiklerini ve günler önce o heyecanı hissettiklerini dile getiren Çay’ın mesajı şöyle: “Tüm halkımız kitlesel bir şekilde Newroz’a katılsın. Buradan açlık grevinde olan tutsakları ve Adalet Nöbeti’nde olan anneleri selamlıyor, direnişlerini kutluyorum. Süren bu direnişe de sahip çıkarak Newroz’da onların taleplerini dile getirmeliyiz.” RIHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.