4 maaş yetmedi, aile paketi yaptı!

  • Amed'in Lice ilçesinde Kaymakamlık personeli Ömer Tekin, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü, Kızılay Temsilcisi ve kayyum olarak atandığı muhtarlık olmak üzere 4 ayrı yerden maaş alıyor. Tekin, eşini İlçe Müftülüğüne, kayınpederini ise Kaymakamlık Vakıf Mütevelli Heyeti'ne yerleştirerek onları da maaşa bağladı.

 

YILMAZ KAYA/AMED

Amed'de kayyum atanan Büyükşehir, Kayapınar, Sur ve Yenişehir belediyelerine dışarıdan getirilen personellerin hem geldikleri kurumdan hem belediyelerden hem de belediyelerin kurduğu şirketlerin yönetiminde yer aldıkları için buradan maaş aldıkları basına yansımıştı. Lice ilçesinde de dört ayrı yerden maaş alan Kaymakamlık personeli olduğu öğrenildi. İlçe Kaymakamlık Yazı işleri personeli olan ve buradan maaş alan Ömer Tekin'in, yıllardır kendi maaşı dışında üç ayrı yerden daha maaş aldığı ortaya çıktı. Tekin, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü, İlçe Kızılay Temsilciliği Koordinatörlüğü maaşı alıyor. Kaymakamlık personeli Ömer Tekin, üç ayrı yerden maaş almasının yanı sıra görevden alınan Kervas (Yalaza) Mahallesi Muhtarı Abdulcebbar Çelik'in yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanınca bir maaş da buradan kendisine bağlandı. 

Ömer Tekin, aynı şekilde eşini Kur'an'ı Kerim öğreticisi olarak Lice İlçe Müftülüğüne, kayınpederi Kadri Ersancan'ı ise İlçe Kaymakamlığı Vakıf Mütevelli Heyeti'ne yerleştirerek onların da maaş almasını sağladı.  

Ömer Tekin ve eşinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden de düzenli olarak ayni ve nakdi yardımı aldığı öğrenildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.