Tutuksuz sanık Çolak’ın katılmadığı duruşmada, sanık ve mağdur avukatlarının Yaşam Kadın Danışma Merkezi çalışanları, kentteki STK ve siyasi partilerin kadın temsilcileri ile çok sayıda kadın hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan A.K.’nin avukatları, “Bu dosya kentin vicdanını yaralıyor. Şu an onlarca kadın bu duruşmaya gelerek, dosyayı sahipleniyor. Yaklaşık 4 yıldır süren bu dava artık bir an önce sonuçlanmalı ve sanık en üst sınırdan cezalandırılmalıdır” talebinde bulundu. Ardından sanık avukatları, kimi raporların birbirini tutmadığını öne sürerek, raporların tespiti için duruşmanın ertelenmesi talebinde bulundu. İddia makamı, sanığın tutuklanmasına gerek olmadığını iddia ederken, raporların yeniden gözden geçirilmesi için süre talebinde bulundu.


Heyetten ilginç savunma

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, duruşmayı “gerekli belgelerin toplanması” gerekçesi ile 25 Kasım’a erteledi. Avukatlar ve kadınların, kararı tepkisi üzerine mahkeme başkanı, “Mademki yargının tarafsız davranmadığını düşünüyorsanız, bundan sonra bu tür mahkemelere gelmezsiniz” cevabını verdi. 


Karar benzer olaylara neden oldu
Duruşmanın ardından adliye önünde bir araya gelen kadınlar, alkışlar eşliğinde sık sık “Tecavüzcü devlet istemiyoruz”, “Çocuk istismarcı AKP’nin başkanı“, “Adalet istiyoruz”, “Devlet elini bedenimden çek” sloganlarını attı. Ardından kadınlar adına açıklamayı yapan Av. R. Helin Bulut, maalesef bir tecavüz dosyasının daha sonuçlanmadığına dikkat çekti. Bulut, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Dayanışma Günü öncesi kadın platformu olarak bugün duruşmaya güçlü bir katılım sağlandı. Kadınların duruşmaya katılımı korku yaratmış olmalı ki güvenlik önlemlerinin artığını görüyoruz. Bu dosyada resmi evrakların olmasına rağmen kararının verilmemiş olması, ilimizde benzeri olayların olmasına sebebiyet verdi” dedi.

DİHA/DÊRSIM