45 derece ölüm getirdi

Toplum/Yaşam Haberleri —

Yüksek Sıcaklıklar

Yüksek Sıcaklıklar

  • Avrupa'da termometrelerin 45 dereceyi gördüğü aşırı sıcaklar yüzünden geçen ay binlerce kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İngiltere ve Almanya'da Temmuz ayında sıcaklıklar 40 derece ölçülürken Avrupa genelinde aynı dönemde kuraklık, orman yangınları ve hava kirliliğinde artış yaşandı.

Avrupa'da termometrelerin 45 dereceyi gördüğü aşırı sıcaklar yüzünden geçen ay binlerce kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İngiltere ve Almanya'da Temmuz ayında sıcaklıklar 40 derece ölçülürken Avrupa genelinde aynı dönemde kuraklık, orman yangınları ve hava kirliliğinde artış yaşandı.

Almanya'da söz konusu haftada ilk belirlemelere göre Covid-19 kaynaklı olanlar hariç son 5 yılda görülenden 3 bin fazla ölüm kayıtlara geçti. İngiltere'de de aynı dönemde 1180 kişi hayatını kaybetti.

Temmuz ortasında İspanya'da son 5 yıldaki ortalamadan en düşük 2 bin 700, aşırı sıcakların vurduğu Hollanda'da da önceki yıllara oranla aynı dönemde 559 fazla ölüm kayıtlara geçti. FRANKFURT

 

****

Hollanda’da su kıtlığı

Hollanda’da önümüzdeki iki hafta boyunca yağış beklenmediği ve olağanüstü derecede kuru bir yaz geçirildiği için hükümet, su sıkıntısı ilan etti.

Kurak geçen Haziran ve Temmuz ayları ardından kullanılabilir su miktarının azaldığı ve mücadele için Ulusal Su Kıtlığı İdaresi (MTW) kurulduğu bildirildi.

Hollanda nüfusunun üçte ikisi deniz seviyesinin altında yaşıyor, kuraklık Hollanda’da hızla akut bir sorun haline gelebilir ve nehirlerin kuruyarak  Avrupa’daki su trafiğini engellemesine neden olabilir. Denizden bir set ve kanal sistemiyle korunan ülke, iklim değişikliğine karşı özellikle savunmasız durumda. AMSTERDAM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.