5 helikopter düşürüldü

  •  YJA Star'ın 3 Ağustos'ta vurduğu Atak helikopterin düştüğünün kesinleşmesiyle 17 Nisan'dan itibaren düşürülen helikopter sayısı 5'i buldu, onlarca helikopter de darbelendi. 

 

YJA Star gerillaları, 3 Ağustos saat 16.45’te Girê FM Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen 2 saldırı helikopterini yoğun ateş altına aldı. Ağır darbe alan Atak tipi saldırı helikopteri, alev aldı ve sınır hattına doğru gitmeye çalıştı. Helikopter, gitmeye çalıştığı istikamette düştü ve büyük bir patlama meydana geldi. Düştüğü alan savaş uçaklarınca da bombalandı. Böylece 17 Nisan'dan beri düşürülen helikopter sayısı 5'e yükseldi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusunun 42 kez taktik nükleer ve kimyasal silahlar, 12 kez savaş uçakları, 15 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de karadan bombardımanına rağmen eylemlerini sürdüren gerillanın, 13 askerini daha savaş dışı bıraktığı belirtildi. İşte detaylar:

Zırhlı araç imha edildi

*  Şirnex’e bağlı Girê Maymun ve Girê Sînek tepeleri arasında 2 Ağustos'ta hareket halinde olan Türk askerlerine ait 1 zırhlı araç, YJA Star gerillaları tarafından Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde sabotaj taktiğiyle etkili bir şekilde vuruldu; zırhlı araç imha edildi, araç içindeki 8 işTürk askeri öldürüldü, 3'ü ise yaralandı. 

1 Atak helikopter düşürüldü

*  YJA Star gerillaları, 3 Ağustos saat 16.45’te Girê FM Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen 2 saldırı helikopterini yoğun ateş altına aldı. Ağır darbe alan 1 saldırı helikopteri alev aldı ve sınır hattına doğru gitmeye çalıştı. Daha sonra gittiği istikamette düştüğü tespit edilen Atak tipi helikopterdeki  büyük patlamanın ardından bu alan savaş uçakları tarafından yoğun bir şekilde bombalandı. Hareketli timler, helikopterin vurularak düşürüldüğünü netleştirdi. 

Kanî Masî'deki karakol vuruldu

*  YJA Star gerillaları, Başûrê Kurdistan’ın Kanî Masî bölgesindeki Türk karakolunu 4 Ağustos’ta ağır silahlarla vurdu. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Ağustos saat 17.00’de suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 4 Ağustos saat 18.05’te ağır silahlarla bombalamak isteyen Türk askerleri,  suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’na 4 Ağustos gece saatlerinde indirme yapmak isteyen 1 Skorsky tipi helikopter vurularak darbelenince indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Kepçe ve dron darbelendi

* Avaşîn'e bağlı Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini 4 Ağustos saat 10.55’de yıkmaya çalışarak saldıran 1 kepçe, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlarla vurularak darbelendi. Eylem sonrası saldırılarını durdurmak zorunda kaldılar. 

* Girê Werxelê Direniş Alanı üzerinde 4 Ağustos saat 17.15’te uçurulan 1 dron vurularak darbelendi. 

* Zap'a bağlı Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Ağustos saat 18.00’de ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Türk bombardımanları

*  Türk ordusu, 4 Ağustos’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini el bombaları ve 3 kez de taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı. 

* Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri, 30 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalandı.

*  Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri, 6 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalandı.

*   Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 3 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalandı. 

*  Garê’ye bağlı Girê Zengil alanı ve Girê Amediyê, Sîda Direniş Alanları, 12 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Girê Cûdî, Girê FM ve Kurojahro Direniş Alanları, 15 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı. 

* Girê FM ve Şikefta Birîndara Direniş Alanı, ağır silah, obüs, havan ve tanklarla onlarca kez bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.