Morî yayınları tarafından ikinci çocuk hikayeleri seti yayınlandı. Newaf Mîro tarafından hazırlanan ikinci 5 kitaplık seride Hitokê ve oyuncağı Papûşko’nun maceralarına yer veriliyor. Her biri 12 renkli sayfadan oluşan sette, Hitokê sürekli olarak oyuncağı Papûşko ile sohbet ediyor ve bu onu oldukça mutlu ediyor.
Gula Gulberoj
Beş kitaplık seride yer alan Gula Gulberoj kitabında Hitokê, annesiyle birlikte doğanın güzelliklerini keşfe çıkıyor.
Baxçeyê Zarokan
Baxçeyê Zarokan kitabında Hitokê okula başlıyor. Annesiyle okula giden Hitokê ilkin korksa da, arkadaşları olduktan sonra okulu çok seviyor. Eve geldiğinde ise öğrendiği herşeyi oyuncağı Papûşko’ya anlatıyor.
Dîno
Dîno kitabında da, Hitokê sokakta Dîno adlı bir köpekle tanışıyor. Hitokê Dîno’yu çok seviyor, onunla oynuyor ancak annesi Dîno’yu sevmesine izin vermiyor. Dîno ise ne zaman Hitokê’yi görse mutlu oluyor. Bu kitap, çocuklara yaban hayatı sevdirmeyi amaçlıyor.
Dîlan
Dîlan kitabı da anonim şarkı olan “De bi lûr lûr, lûr teşîyê” sözleriyle başlıyor. Hitokê babasıyla bir düğüne gidiyor ve bu onu çok mutlu ediyor. Hikayede Kürt düğününe ilişkin bazı bilgiler de paylaşılıyor. Hitokê geleneksel kıyafetlerle düğüne katılıyor.
Nexweşî
Nexweşî hikayesinde, kış olması nedeniyle annesi Hitokê’yi kalın giydiriyor ama Hitokê anne babasının haberi olmadan ince elbiseler giyip, evlerinin önündeki parkta oyun oynuyor ve sonrasında da hastalanıyor.
KÜLTÜR SERVİSİ