6 kentte eylem

Özgürlüğe ses ver eylemi

Özgürlüğe ses ver eylemi

  • Tutsak yakınları, 6 ilde “özgürlüğe ses ver” eylemi başlatıyor.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım'da başlattığı dönüşümül açlık grevi, 4 Nisan'da tamamlandı. Tutsakar, 4 Nisan’dan itibaren aile ve telefon görüşlerine çıkmıyor, mahkemeleri boykot ediyor. 

Tutsak yakınları öncülüğündeki Adalet Nöbeti de 14 Nisan'da tamamlanmıştı. Tutsak yakınları, 14 Nisan’da yaptıkları açıklamayla eylemlerini yeni bir aşamaya taşıyacaklarını duyurmuştu. Tutsak yakınları, MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD FED) öncülüğünde bugün Amed, Êlih, İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana’da cezaevleri önünde eş zamanlı olarak “özgürlüğe ses ver” eylemi yapıyor. MED TUHAD-FED tarafından yapılan paylaşımda, “Özgürlüğe ses ver eylemine sen de düdüğünle gel, hep birlikte tutsakların sesine ses olalım” denildi. AMED

 

* * *

İktidar görmezden gelemez

Wan Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) Eşbaşkanı Çetin Uyar, tutsakların talebinin açık ve net olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Sayın Öcalan’ın durumundan haber alıncaya kadar eylemlerine devam edecekler. Bir halkın önderi olan Sayın Öcalan'dan haber alınmaması ve tecrit uygulanması, Kürt halkı ve dostlarının kabul edeceği bir durum değildir. Gelinen noktada ise tecridin getirmiş olduğu çözümsüzlük tüm topluma sirayet etmiş durumdadır. Eğer devlet ve AKP hükümeti bu eyleme kulak kapatırsa ve görmezlikten gelirse başta cezaevleri olmak üzere birçok alanda yeni eylemler başlatılacak. Tecridin sonlandırılması bu ülkenin demokratikleşmesine büyük katkı sunacaktır. Türkiye’de yaşayan tüm halklar, demokratik, adil ve barış içinde yaşamak istiyorlarsa tecride ‘dur’ demeliler. Kürt halkının özgürleşmesi demek Türkiye halklarının özgürleşmesi demektir. Herkesi Kürt halkı ve tutsaklarla dayanışmaya bekliyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.