61 merkezde sokağa çıktılar

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • İşgalci Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye ve Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarına karşı Almanya’dan İtalya’ya, Norveç’ten Avustralya’ya 61 merkezde Kürtler ve dostları alanlara çıktı. 

Türk devletinin Cumartesi gece Rojava’ya dönük saldırısı ardından sokaklara çıkan Kürtler ve dostları 20 Kasım Pazar günü de onlarca merkezde eylem yaptı. Almanya’da başkent Berlin, Kassel, Osnabrück, Münih, Leipzig, Dresden, Magdeburg, Heilbronn, Halle, Frankfurt, Bremen, Stuttgart, Hannover, Hamburg, Nürnberg, Frieburg, Göttingen, Pforzheim, Düsseldorf, Bremen kentlerinde protesto eylemleri düzenlendi. Berlin’deki eylemde yapılan konuşmada Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’a  “Jîna Amînî Kürt’tü. Siz de ‘Jin jiyan Azadî’ sloganı atarak İran’ı protesto ettiniz. Türk devleti de Kürt kadınları bombalıyor, neden sesinizi çıkarmıyorsunuz” diye seslenildi. 

Fransa’nın başkenti Paris, Marsilya, Strasbourg, Bordeaux, Touoluse, Drancy, Mantes-la-Jolie, Villiers-le-Bel Montpellier, Rennes, Nantes, Rouen, Lorient, Vannes, Evry, Grigny, Reims, Creil, Brest, Nice banliyö ve kentlerinde de eylem vardı. 

İsviçre’nin Basel, Cenevre, Zürih, Bern, Vevey ve Bellinzona kentlerinde de gün boyu eylemde olan Kürtler, uluslararası kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu. 

Avusturya’nın başkenti Viyana, Melbourne, Linz, Tirol kentlerinde yapılan eylemlerde ise Uluslararası Koalisyon uyarılarak, Türk devletinin saldırılarının DAİŞ’i canlandıracağı belirtildi. 

İtalya’da Torino, Toskana, Yunanistan’ın başkenti Atina, Kıbrıs Limasol kentlerinde de alanları terk etmeyen Kürtler ve dostlarının yaptıkları yürüyüşlerde  “Bijî berxwedana Rojava”, “Kurdistan faşizme mezar olacak”, “Faşist TC Kurdistan'dan defol”, “Bimre xiyanet”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

Norveç’in başkenti Oslo, Danimarka’nın başkenti Kopenhag, İngiltere’nin başkenti Londra, Avustralya’nın Sydney ve Kanada’nın Toronto kentlerinde yapılan eylemlerde ise “İşgalciler yenilecek Kurdistan kazanacak” mesajı verildi.  HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.