Almanya’da cezaevi koşullarını protesto için açlık grevinde olan Yusuf Taş’ın talepleri kabul edildi. Taş, eylemini 64. gününde sonlandırdı. 

Almanya'nın Baden Württemberg ’antiterör' yasasının 129/b maddesinden tutuklu Yusuf Taş, tutulduğu Heimsheim Cezaevi'ndeki koşullarını protesto için açlık grevindeydi. Türkçe mektup almak, telefon görüşmesi yapabilmek için 30 Mart'tan bu yana açlık grevine olan Taş, Hohenasperg Tutuklu ve Hükümlü Hastanesi'nde tutuluyordu. 

Taş’ın eylemine dönük son günlerde artan tepkiler sonuç verdi ve talepleri kabul edildi. Türkçe mektup yazma ve alma ile telefon görüşmesi yapmasına izin verilen Taş açlık grevini sonlandırdı. 64 gün boyunca açlık grevinde olan Taş, talebi üzerine Freiburg Cezaevi’ne nakledilecek. Taş’ın bir süre daha tedavi için Hohenasperg’de tutulması bekleniyor. 

STUTTGART