7 bölgede halk tartışıyor

HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantıları

HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantıları

  • Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) tarafından başlatılan yeniden yapılandırma toplantıları, 7 bölgede devam ediyor. Sokak araları, mahalle meydanları ve köylerde de yapılan toplantılarda, halkın eleştiri, tespit ve önerileri alınıyor.

7 bölge ve deprem bölgesinde 25 Temmuz’a kadar toplantılarının süreceğini belirten Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Cahit Kırkazak, toplantılarda güçlü öneri ve eleştirilerin ortaya çıktığını kaydetti.

Yeşil Sol Parti ve HDP, Şirnex’te mahalle mahalle, ev ev halk toplantılarını gece gündüz demeden sürdürüyor. Önceki gün de Şirnex'in Cizîr (Cizre), Silopî (Silopi) ve Qileban (Uludere) ilçelerinde halk toplantıları aldı. 

Yeşil Sol Parti milletvekilleri Mehmet Zeki İrmez ve Serhat Eren’in de aralarında olduğu bir grup, Cizîr’in Cumhuriyet Mahallesi'nde halkla bir araya geldi. Şirnex Milletvekili Nevroz Uysal Aslan ve beraberindekiler, ilçe merkezinde halk toplantısı düzenledi. Ayrıca Roboskî aileleri ziyaret edildi. Aynı heyet, Qileban ilçesine bağlı Qalge köyünde de halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantılarda eleştiriler ve önerileri dinlendi. Silopiya ilçesinde de bazı evler ziyaret edildi. 

Riha'nın köylerinde

Riha’nın merkez Karaköprü ilçesi ile merkez Haliliye ilçesine bağlı kırsal Komand Mahallesi'nde halk toplantısı düzenlendi. HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Gittiğimiz her mahallede, sokakta, köyde halkın önerilerini dinliyoruz. Toplantıdan önce yaptığımız sohbetlerde ‘Mahalle komisyonları mutlaka kurulmalı ve eski çalışma sistemine dönülmeli’ denildi. Biz burada sizleri dinlerken gerekli notları alıyoruz. Burada yapılan her değerlendirme karşılık alacaktır. Yeni dönemi bunun üzerinden kuracağız. Bizimkisi uzun soluklu bir mücadeledir. Zorlu süreçlerin en iyi tanıkları sizlersiniz. Sizleri dinlemeye geldik, kapınızı bize açtığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.   

Mahalle ve köy komisyonları

Toplantıda konuşan bir yurttaş, mahalle ve köy komisyonlarının kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Sokak komisyonlarımız bile olmalı. Eskiden komisyonlar vardı, ne zaman komisyonlar kaldırıldı biz geriledik. Yerel örgütlülüğümüzü güçlendirmezsek başarılı olamayız. Sisteme karşı cesur olmak lazım. Herkes önce kendisini eleştirmeli" dedi.

Riha’nın merkez Karaköprü ilçesinde gerçekleşen halk toplantısında da söz alan yurttaşlar, seçimlere giren adayların kentlerin sosyolojisine uygun seçilmesi gerektiğini belirtti. Toplantıda, “Siyaset halka rağmen yapılmaz. 3. Yol'u doğru işlememiz gerekir” denildi.

Birebir temas ve Kürtçe

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki  Korcanlar Derneği’nde halk toplantısı yapıldı. Yurttaşlar önerilerini sıraladı. Yeni dönemde güçlü bir örgütlenmenin hayata geçirilmesi yönünde önerilerin öne çıktığı buluşmada, mahalle çalışmalarında derneklerin güçlendirilmesi, mahalle komisyonlarının kurulması, örgütlenme çalışmalarında birebir temas kurulması gerektiği belirtildi. Yurttaşlar, ayrıca Kürtçenin daha yaygın kullanılmasını, milletvekillerinin de mitinglerde daha çok Kürtçe konuşması gerektiğini söyledi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.