7 yıldır kanserle mücadele ediyor

  • Kanserle 7 yıldır mücadele eden 60 yaşındaki hasta tutuklu Adnan Yalçın, 26 yıllık tutukluluğa rağmen tahliye edilmiyor.

 

Hasta tutuklulardan biri de cezaevinde kolon kanseri teşhisi konulan ve birçok hastalığı bulunan 60 yaşındaki Adnan Yalçın, 26 yıldır cezaevinde bulunuyor. Şuan Antep H Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yalçın, bugüne kadar sırasıyla Adana Kürkçüler, Konya, Maraş, Bingöl, Antep L Tipi, Diyarbakır D Tipi cezaevinde kaldı. 

Kanser teşhisi

Bel ve boyun fıtığı nedeniyle 2005’ten bu yana yürüyemez hale gelen Yalçın, cezaevinde hayatını koltuk değneğiyle sürdürüyor. Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu 2015 yılında kolon kanseri teşhisi konulan Yalçın, ameliyat edildiği sırada kalp krizi geçirdi. Kolon kanserinin yanı sıra kalp (ritim bozukluğu), bel ve boyun fıtığı, yüksek tansiyon ve Hepatit B gibi birçok hastalığı bulunuyor. Yalçın’ın tahliye edilmesi için avukatları aracılığıyla 14 Aralık 2020’de Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yaptığı başvuruda, Sağlık Kurulu cezanın infaz edilebileceği yönünde karar verdi. 

Kanser teşhisi konuldu

Mezopotamya Ajansı’ndan Cengiz Özbasar ve Mehmet Erol’un haberine göre tutuklu Yalçın’ın kardeşi Fuat Yalçın, ağabeyinin uzun süren tutukluluk nedeniyle kolon kanserinin yanı sıra birçok hastalığa yakalandığını söyledi. Ağabeyine kanser teşhisinin konulmasının ardından 2015 yılında ameliyat geçirdiğini belirten Yalçın, “Doktor, ağabeyimin bu şekilde cezaevinde kalamayacağını ifade etti ancak ağabeyim halen cezaevinde tutuluyor” dedi. 

Başvurular reddedildi

Ağabeyinin tahliye edilmesi için bugüne dek birçok kez başvuruda bulunduklarını aktaran Yalçın, “Geçen bir yıllık süreçte ağabeyimin tahliye edilmesine ilişkin hem avukatımız hem de İHD aracılığıyla üç kez Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduk. Ancak hiçbir zaman talebimize karşı olumlu bir cevap alamadık” diye belirtti. 

Hastalık son aşamada 

En son 20 gün önce ağabeyiyle cezaevinde kapalı görüş gerçekleştirdiğini söyleyen Yalçın, “Ağabeyimin hastalığı son aşamaya gelmiş denilebilir, durumu gerçekten kötü. Çünkü iyi bir tedavi yapılmıyor. Cezaevinde gerekli olan ilaçlara istediğiniz zaman erişemiyorsunuz” diye konuştu. 

Tek taleplerinin hasta tutukluların tahliye edilerek tedavi edilmesi olduğunu dile getiren Yalçın, “Devletin buna karşı duyarlı olmalı ve bütün ağır hasta tutukluları serbest bırakmalı” çağrısında bulundu.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.