72 yaşındaki Engizek’e 3 yıl

Yurt Dışı Haberleri —

Ali Engizek

Ali Engizek

  • Stuttgart’ta Alman Ceza Kanunu’nun 129b maddesinden yargılan 72 yaşındaki Ali Engizek’e 3 yıl hapis cezası verildi. Ali Engizek’in avukatları kararı temyize taşıyacak.

Ali Engizek’e Stuttgart Eyalet Yüksek Mahkemesi 30 Mayıs’ta görülen karar duruşmasında ‘Terör örgütü üyeliği’ suçlaması ile 3 yıl ceza verdi. Engizek, Almanya’nın Koblenz kentinde 4 Mart 2022’de tutuklanmıştı. Avukatlar 72 yaşında olan ve ciddi sağlık sorunları bulunan Engizek’e verilen 3 yıl hapis cezasına itiraz edecek. 

Ciddi sağlık sorunları var
Türkiye’de 1980 darbesinde tutuklanarak 8 yıl cezaevinde kalan Engizek’in ciddi sağlık sorunları var.  72 yaşındaki Engizek, tutuklanmadan önce tedavi görüyor ve tek başına yaşamını idame ettirmekte zorlandığı için aile fertleri tarafından destekleniyordu. Engizek’in ciğerinin üzerinde bir leke var. Bunun için geceleri oksijen tüpü kullanması gerekiyor. Ayrıca bir bacağında kısalık yüzünden bel ve kalçasında ağrıları ve prostat rahatsızlığı da bulunuyor. 

Bir ay içinde 3 Kürt’e ceza
Engizek 23 Mayıs’ta görülen son duruşmada yaptığı savunmada “Hayatım boyunca Kürt halkı için çalıştım ve burada suç teşkil eden bir şey yok. Kürt halkı için mücadele etmek boynumun borcu” demişti. 
Almanya’da bir ay içinde 129b maddesinden yargılan 3 Kürt’e ceza verildi. Koblenz’de yargılanan Özgür Aydın’a 10 Mayıs’ta 5 yıl gibi yüksek bir ceza verilirken, 11 Mayıs’ta ise Frankfurt’ta yargılanan Abdullah Öcalan’a 4 yıl 5 ay hapis cezası verildi. 

Piroğlu 2 yıldır tutuklu

Piroğlu'nun Türkiye'ye iadesine yapılan itiraz 30 Mayıs’ta 3. kez temyiz mahkemesinde görüldü, duruşma ertelendi. 
Kirli pazarlıklar sonucu Türkiye'nin iadesini istediği enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu'nun iadesine yapılan itiraz 3. kez temyiz mahkemesinde görüldü. Haziran 2021’den itibaren Sırbistan'da tutsak olan Piroğlu'nun duruşması yine ertelendi. 
Öte yandan Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) üyeleri Fransa'nın başkenti Paris ve Strasbourg’da Piroğlu'nun iade davasının düşürülmesini ve özgür bırakılmasını istedi. Eylemde, "Piroğlu DAİŞ’e karşı savaştı. Erdoğan O'ndan intikam almak istiyor" denildi. HABER MERKEZİ

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.