75 yaşında ağır tutsak

  • 75 yaşındaki hasta tutuklu Fatma Güler’in oğlu Bahtiyar Güler, annesinin durumunun kötüleştiğini belirterek, “Annem hapishanede daha fazla kalırsa cenazesi çıkabilir” diye konuştu.

Dersim’in Hozat ilçesinde 2012 yılında tutuklanan Fatma Güler’e, 5 yıl hapis cezası verildi. Cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra 30 Ekim 2018’de tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Hapishanesi’ne oradan İzmir Aliağa / Şakran Hapishanesi’ne gönderilen Güler, 30 Ekim 2018 tarihinden beri hapishanede rehin tutuluyor.

75 yaşında ağır hasta

PİRHA muhabiri Cihan Berk’in haberine göre İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki ağır hasta tutuklu Fatma Güler’in durumu her geçen gün kötüye gidiyor. 75 yaşındaki ağır hasta tutuklu Fatma Güler’in kanserden astıma pek çok hastalığı var.

Tutuklu  Fatma Güler’in oğlu Bahtiyar Güler, “Annemin hastalık süreci cezaevine girmeden 3-4 sene önce başladı. Annem iç guatr ameliyatı oldu ancak daha sonra hastalığı ilerledi ve bu sefer de dış guatra çevirdi. Doktorlar ikinci bir ameliyat olması gerektiğini söyledi ve dış guatr ameliyatı oldu. Daha sonra annem karın ağrısı şikayetiyle doktora gitti ve karaciğerinde kist olduğunu söylediler. Kisti aldırdıktan sonra vücudunun metabolizması bozuldu” dedi.

Hapisten cenazesi çıkabilir

Annem doğayı çok seviyordu o yüzden Hozat’a yerleşti ve o doğal süreç kendisine çok iyi geldi” diyen Güler şöyle konuştu: “Annem hayvanları otlatırken çatışmaya tanık olduğu için alıyorlar ve beş yıl hapis cezası verildi. Cezasının 3’te 2’sini çekmiş durumda o yüzden ağustos ayının sonlarına doğru çıkacak. Bizim amacımız annemim hapishane sürecinde durumu daha da kötüleştiği için bir an önce kalan sürenin ev hapsine çevrilmesini istiyoruz. Çünkü annem daha fazla hapishanede kalırsa hastalığı daha da ilerleyecek ve cenazesi çıkabilir. Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduk ancak terör kapsamında olan suçların affedilmediğini, ev hapsine de çevrilemez maddesi olduğu gerekçesiyle kabul etmediler. Bütün yolları denedik olmadı. O yüzden tek şansımız medya desteği. Annem, üç dört defa ameliyat geçirmiş ve cezasının 3’te 2’sini yatmış annem hapishane ortamından dolayı hastalığı daha çok ilerledi, o yüzden kalan cezasının ev hapsine çevrilmesini istiyoruz. Annemin yaşadığı durumun insanlık suçu olduğunu düşünüyorum.”  ELAZIĞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.