76'sındaki kanserli Akıncı, zindana atıldı

İstanbul’da 76 yaşındaki kanser hastası Eyvaz Akıncı, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konuldu. Akciğer kanserinin 3. evresinde olan Akıncı, her gün radyoterapi haftada bir de kemoterapi görmesine rağmen tutuklandı.

ERDOĞAN ZAMUR / BASEL

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yaşayan Mardin/Midyatlı Eyvaz Akıncı, Pazartesi günü kanser tedavisi gördüğü Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nden dönüşte "hakkında kesinleşmiş cezası olduğu" gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu. Akıncı, 2011’de 'KCK operasyonu' kapsamında açılan bir davadan yargılanıyordu. Dava nedeniyle 2011’de 8 ay tutuklu kalan Akıncı, o dönem İHD’in hasta tutsaklar listesinde de yer almıştı. Dava sonuçlandı ve 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Akıncı, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi. Kesinleşen cezaya göre Akıncı’nın 2 yıl 6 ay hapiste kalması gerekiyor.

Hastane dönüşü

Gazetemize konuşan Eyvaz Akıncı’nın kızı Devrim Taşer, hasta babasının tutuklanmasına tepki göstererek, sağlık durumundan endişe ettiğini belirtti. "Babam akciğer hastası ve hastalığının 3. evresinde" diyen Taşer, şöyle konuştu: "Hastalığından kaynaklı yemek yiyemediği için, doktorun verdiği mama ile beslenmek zorunda. Babamı her gün radyoterapiye götürüyordum. Haftada bir de kemoterapi tedavisi görüyor. Pazartesi hastane dönüşü, polis babamı alıp götürdü. Arkasından gittik, her gün alması gereken ilaçları vermek istedik ama almadılar."

1,5 yıl ömür biçilmiş

Kimlikte 66 yaşında görünen babasının aslında 76 yaşında olduğuna dikkat çeken Taşer, "Babam yaşlı ve hasta, kendine bakacak durumda değil. Doktor kendisine 1,5 yıl ömür biçmiş. En azından son günlerini yanımızda geçirsin istiyoruz" diye seslendi.

Avukatlarının cezanın ertelenmesi için başvuru yapacağını söyleyen Taşer, "Ne sonuç çıkacak bilmiyorum. İnsan hakları kurumları başta olmak üzere vicdanlı herkesin yardımını bekliyoruz" dedi.

Akıncı hakkında 2013’te açılan başka bir davadan da 3 yıl 2 ay hapis cezası bulunuyor. Dava, Yargıtay aşamasında.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.