Çelê, Barzan ve Lêlikan’da yapılan eylemlerde 8 asker öldürüldü.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Güney Kürdistan’ın Lêlikan ve Barzan bölgeleri ile Hakkari’nin Çelê ilçesinde düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı. Detayları şöyle:
* Şehit Agirî ve Şehit Piroz Devrimci Hamlesi kapsamında 28 Nisan günü saat 12.45’te Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Şundirê’de konumlanan işgalci TC ordusunun mevzilerini hedefleyen bir eylem düzenlendi. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi.
* Gerillalar, 29 Nisan günü saat 13.00’te Lêlikan tepesindeki işgalcileri hedefleyen bir eylem yaptı. Mevzilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi.
* Yine aynı gün saat 16.15’te Lêlikan tepesindeki güçlere yönelik bir suikast eylemi düzenlendi; 1 asker öldürüldü.
* Gerillalar, 30 Nisan günü Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesi yakınlarında arazide konumlanan bir Türk birliğini denetime aldı. Bir süre denetimde tutulan birlik, aynı gün saat 04.20’de hedef alındı. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan birlikten 3 asker öldürüldü.
* 30 Nisan günü Bayrak tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlendi; 1 Türk askeri öldürüldü.
* Çelê’ye bağlı Deştanê taburuna bağlı Tepê Sor mıntıkasında bulunan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik 26 Nisan’da yapılan eylemin sonuçları alındı. 3 askerin öldüğü, 4’ünün de yaralandığı öğrenildi.
4 zırhlı araç darbelendi
* Türk ordusu, 4 Mart günü Hakkari’nin Geliyê Marinos alanında geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştı. Türk güçleri, Tepê Gundê Durê, Tepê Gundê Geliyê Marinos ve Tepê Kutus mıntıkalarında konumlanmıştı. Gerillalar, Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında 16 Nisan günü Geliyê Marinos alanında işgalci TC ordusuna ait Kirpi tipi 4 zırhlı aracı hedefledi. Etkili bir şekilde vurulan zırhlı araçların tümü darbelendi. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi. Eylem ardından işgalci güçler alandan geri çekilmek zorunda kaldı.
* Türk ordusunun 18 Nisan günü Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında başlattığı operasyon 23 Nisan günü sonuçsuz bir şekilde geri çekildi. Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin bölgesinde bulunan Melixa ve Çelêcengê alanlarındaki operasyon da 21 Nisan günü sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.
ANF/BEHDİNAN
Besta’da 40 alan yasaklandı
Bir haftadır askeri operasyonların sürdüğü Besta Dağı bölgesinde bulunan 40 alan, “Milli güvenlik ve kamu düzeni” gerekçeleriyle 15 gün süreliğine yasaklanarak, “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildi.
8 asker öldürüldü