8 ay oldu, iddianame nerede?

Kadın Haberleri —

Kadın Katliamlarına karşı eylem

Kadın Katliamlarına karşı eylem

  • Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın, Sakine Kültür’ü işkenceyle katletti. Olayın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen gizlilik kararı getirilen dosyanın iddianamesi hala yok.

Korucu, asker ve polislerin Bakurê Kurdistan’da kadın ve çocuklara yönelik pervasızca saldırıları, taciz ve tecavüzlerine Türk devleti cezasızlık politikalarıyla arka çıkıyor. Korucu, asker ve polislerin kadın ve çocuklara yönelik işlediği insanlık suçlarında yargılanmaması suçların artmasına yol açıyor.

Geçtiğimiz yıl Şirnex’in Silopî ilçesinde Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın, Sakine Kültür’ü işkenceyle katletti. 14 Mayıs’ta meydana gelen olayda fail tutuklanırken, dosyaya hemen gizlilik kararı getirildi. Sakine Kültür’ün işkence ile katledildiği dosyada 8 aydır bir gelişme olmadığı ve hala dava açılmadığı öğrenildi.

İş vaadiyle kadınları taciz etmiş

Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı olan İbrahim Barkın’ın, ilçede açtığı ofiste birçok kadına iş vaadiyle tacizde bulunduğu ve bu durumu sistematik hale getirdiği kaydedilmişti. 

İşlemediği suç yok

Öte yandan İbrahim Barkın’ın daha önce evli olduğu F. isimli kadını katletme girişiminde bulunduğu öğrenilmişti. AKP’ye yakınlığıyla tanınan ailesine şikayet edilen İbrahim Barkın hakkında, birçok soruşturma dosyası da olduğu öğrenildi. ŞIRNEX-JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.