Dereceye giren takımlar, 24 Haziran’da Düren’de yapılacak olan final turnuvasına katılacak.
Hanau’da 17 Haziran pazar günü sabah saat 09:00’da başlayan turnuvaya 10 takım katıldı. Turnuvada birinciliği, Serhildanspor Hanau, ikinciliği FC Kurdos, üçüncülüğü Munzurspor kazandı.
Almanya’nın Heilbronn kentinde gerçekleştirilen Mayıs Ayı Şehitlerini Anma Futbol Turnuvası’na 13 takım katıldı. 13 takımın katıldığı turnuva, Bölge Halk Meclisi Gençlik Komisyonu tarafından gerçekleştirildi. Turnuvada 4 ayrı takımda karşılaşan takımlar daha sonra yarı final ve final maçlarında karşılaştı. Heyecanlı geçen karşılaşmada birinciliği Kürdistan 1, ikinciliği Amed 21 ve üçüncülüğü ise ASV Botanspor aldı. Turnuvanın en centilmen takımı Meşkinespor oldu.
Öte yandan Köln kentindeki turnuva ise pazar günü Köln Thuleweg de yapıldı. NRW eyaletinden turnuvaya toplam 16 takım katıldı. 4 grupta yapılan mücadelede ilk üç grup bir üst tura yükseldi. Ardından çapraz eleme ile maçlar yapıldı.
Turnuvada birinciliği FC Hevalspor, ikinciliği Real Efrin, üçüncülüğü ise Kurdistan Düren takımı aldı. En centilmen takım seçilen Rojspor Gummersbach ise 24 Haziran’da Düren’de yapılacak olan turnuvaya katılmaya hak kazandı.

HABER MERKEZİ




Gençler piknik düzenledi


İngiltere’nin başkenti Londra’da Özgür Roni Gençlik Meclisi, gençler için bir piknik düzenledi. Brentwood- Essex piknik alanında bir araya gelen 150 genç, Türkiye’deki son gelişmeleri tartıştı. AKP’nin savaş politikalarına ağırlık verildiğini belirten gençler, ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik bir yıla yakın zamandır sürdürülen ağırlaştırılmış tecridi protesto etti. Ayrıca gençler, şarkılar eşliğinde halaylar çekti. 

 Y.ÖZGÜR POLİTİKA/LONDRA