9 dokunulmazlık dosyası Meclis'te

  • HDP'den 7, DBP ve TİP'ten birer olmak üzere 9 milletvekili hakkındaki toplam 10 yeni dokunulmazlık dosyası Meclis Başkanlığı'na ulaştı.

 

10 yeni dokunulmazlık dosyası, Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi. Dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edilen vekiller ve haklarındaki dosya sayıları şöyle: HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık (1), HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç (2), HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk (1), HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun (1) HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ (1) DBP Amed Milletvekili Salihe Aydeniz (1) HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü (1), HDP Mardin Milletvekili Ebrü Günay (1) ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık (1).

 

Güzel için hızlı fezleke

HDP Amed Milletvekili Semra Güzel hakkında, şehit gerilla Volkan Bora ile çekilen fotoğraflarının basında yer almasının ardından fezleke hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Güzel'in “örgüt üyeliği” ile suçlandığı fezleke, Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Fezlekenin Meclis Genel Kurulu'na gönderilmesi bekleniyor. HDP’li Güzel, söz konusu fotoğrafın 2014'te çekildiğini ve 'diyalog süreci' dönemine ait olduğunu belirtmişti. Güzel, 5 yıl önce ele geçen fotoğraflarla, bugün hakkında yürütülen karalamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılmasının kabul edilemeyeceğini söyleyerek, hukuki girişimlerde bulunacağını belirtmişti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.