
Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ilk kez bir altın paralarda siyahi kadın tasviri yer alacak.
Amerikan madeni paralarının basımından sorumlu olan US Mint’in açıklamasına göre, 100 dolar değerindeki altın paralardaki ‘Lady Liberty’ baskısı ilk kez siyahi bir kadınla tasvir edilecek.
ABD’de madeni altın paraların piyasaya sürülüşünün 225’inci yılı vesilesiyle basılacak altın paranın tura kısmında ‘In God We Trust (Tanrıya Güveniriz)’ sloganının yanı sıra özgürlüğü sembolize eden siyahi kadın yer alacak.
Geçtiğimiz Nisan ayında da ABD maliyesinden yapılan açıklamada, köleliğe karşı mücadelenin sembol isimlerinden Harriet Tubman’ın 20 dolarlık kağıt paralarda yer alacağı duyurulmuştu. 1822-1913 yılları arasında yaşayan Tubman, bir dönem köle olarak yaşadıktan sonra köleliğe karşı mücadelenin önemli isimlerinden olmuştu.
WASHINGTON