ABD’de saldırı: 22 ölü, 60 yaralı

Dünya Haberleri —

.

.

  • NBC News televizyon ağı, bir polis kaynağına dayandırdığı haberinde, Maine eyaletinin Lewiston şehrinde gerçekleşen ve rastgele ateş açılan silahlı saldırıda en az 22 kişinin öldürüldüğünü, yaklaşık 60 kişinin yaralandığını bildirdi.

Maine Eyalet Polisi, gece saatlerinde yaşanan silahlı saldırıyı duyurmuş ancak ayrıntı vermemişti. Netleşen bilgilere göre otomatik tüfek taşıyan ve 40 yaşında olan Robert Card Lewiston kentinde insanların topluca bulunduğu yerlerde rast gele saldırılar düzenledi. Amerikan medyası üç ayrı yerde gerçekleşen silahlı saldırılarda en az 22 kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Maine Eyalet Polisi’nin X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, Lewiston'da etrafa rastgele ateş eden silahlı bir saldırganın olduğu belirtilerek “İnsanlardan bulundukları yerde kalmalarını rica ediyoruz. Lütfen kapılarınız kilitli halde evlerinizde kalın. Kolluk kuvvetleri şu anda birçok noktada arama yapıyor” denildi. Polis saldırganı ölü ya da diri ele geçirmek için sürek avı başlattı. 
Androscoggin İlçesi Şerif Ofisi, şüphelinin iki fotoğrafını Facebook'ta yayınlayarak, saldırganın şu an kaçak olarak arandığını bildirdi. Ofis, fotoğraflarda elindeki tüfekle ateş eder halde görülen, uzun kollu gömlek ve kot pantolon giyen kirli sakallı kişinin Robert Card olduğunu tespit etti. Lewiston'daki Maine Tıp Merkezi’nden yapılan açıklamada, ‘silahlı saldırı sonucu çok sayıda yaralanma vakasına müdahale ettikleri ve hastaların tedavisi için bölgedeki diğer hastanelerle koordinasyon kurulduğu belirtildi.
Androscoggin ilçesine bağlı olan Lewiston, Maine eyaletinin en büyük şehri Portland'ın yaklaşık 56 kilometre kuzeyinde yer alıyor. The Sun Journal gazetesi, Lewiston Polis Karakolu’ndan yapılan açıklamaya dayandırdığı haberinde, üç farklı yerde silahlı saldırıların meydana geldiğini bildirdi. Yerel polis birimleri saldırganın şüphelinin iki fotoğrafını medya aracılığıyla dağıttı. 38 bin nüfuslu Lewiston'da okulların Perşembe günü kapalı olacağı da açıklandı. PORTLAND

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.